31 weken zwanger – Weer groeiecho + dwars of hoofdligging?


Deze week ging het lichamelijk iets minder, moet eerlijk toegeven dat ik na het vorige advies van de verloskundige (paar stappen terug nemen) niet geheel heb gedaan. Waardoor ik weer avonden in de harde buiken heb gezeten. Kon het gelukkig deze week weer aankaarten bij de verloskundige en wij kregen goed nieuws ;).

Hoe gaat het?

De 31 weken was echt een rotweek. Deze week stond voornamelijk in het teken van alweer vele harde buiken, veel geirriteerde pijn rond het bekken en bovenbenen.   Kan gelukkig deze week ook de zorgen delen met de verloskundige.   Weet soms echt niet met welke klachten ik de verloskundige moet bellen. Meestal wacht ik het even af, kies ik ervoor om te douchen en als het daarna niet wegzakt is het voor mij genoeg reden om te bellen. Gelukkig zakken de harde buiken wel af na het douchen.  Ben ook wel benieuwd hoe Klavertje nu in de buik ligt en wat de groeiecho bij de verloskundige precies zegt.

Omvang buik:
Mijn buik krijgt serieus een hele mooie bolling ineens. Vind het overigens nog wel meevallen qua de andere zwangerschappen, maar wie weet komt die groeispurt nog wel.

Symptomen deze week:
Alweer veel harde buiken, misselijk, hoofdpijn, klachten rond het bekken, trekkend gevoel in mijn bovenbenen. Maar van alle klachten zijn de harde buiken wel het meest vervelend.

Slaappatroon:
Draaien is een drama, ben zeker een minuut bezig om te draaien. Vooral omdat alles momenteel aan het kraken is, vind het maar een eng geluid haha.

Bewegingen:
Klavertje is nog steeds enorm druk, de bewegingen beginnen nu wel zeer te doen. Zeker als er iets rond mijn navel ineens omhoog komt, daar is de huid het strakst.

Verloskundige geweest:
Jaaa!
Onze Klaver is ingedaald (yeeeeey) en ligt zelfs vast in het bekken. Vandaar al die vreemde klachten. En gelukkig zit het hoofdje in mijn bekken en niet het kontje! Dat is zo’n enorme zorg minder, alhoewel er altijd nog een kleine kans is dat het nog terug uit het bekken kan schieten en alsnog kan draaien haha.  Ook heb ik weer een groeiecho gekregen, dit keer bij de verloskundige. Volgens de echo bij de verloskundige is het nog steeds kleiner dan gemiddeld (p20), maar wel iets gegroeid ten opzichten van de vorige groeiecho in het ziekenhuis.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s