33 weken zwanger – Veel voorweeen

Het was deze week tijd voor een checkup bij de verloskundige. Mijn lichaam stoomt zich al een beetje klaar voor de bevalling, i guess, want ik heb regelmatig last van wat voorwerk. Volgens de verloskundige kan dat natuurlijk nog weeeeeeken aanhouden.

 

Hoe gaat het?
Het gaat met ups en downs, op sommige dagen doet mijn romp en benen erg veel pijn terwijl ik op andere dagen nergens last van heb. Het is een beetje met de dag aankijken hoe het gaat.  Ken je dat gevoel net voordat je je menstruatie moet krijgen? Dat trekkende gevoel in je benen? Heb dat een aantal keer per dag.  Mijn harde buiken beginnen ineens pijn te doen, de wel bekende voorweeen!! Helaas zegt het niets over wanneer de kleine geboren word.  Ik heb ook een controle afspraak staan bij de verloskundige.
Omvang buik:
Ik denk, weet het niet zeker, dat mijn buik een groeispurt gemaakt heeft. Deze week heb ik moeten kijken voor nieuwe shirtjes, omdat de andere ineens te kort waren. Droeg tijdens mijn tweede en derde zwangerschap van die “cheap ass” shirtjes van Zeeman, tot net voordat de kinderen geboren werden. En nu zijn ze ineens veel te kort.

Symptomen deze week:
Met vlagen last van maagzuur, af en toe nog misselijk, trekkend gevoel in boven benen, voorweeen.

Slaappatroon:
Slapen is deze week best wel irritant. Moet er meermalen per nacht uit om te plassen, is maar goed dat wij een toilet boven hebben. Word ook iedere keer wakker van het draaien.
Bewegingen:
Voor Klaver maakt het niet uit of wij in het derde trimester zitten of niet. De bewegingen zijn nog altijd erg opvallend aanwezig.

Verloskundige geweest:
Jaa, het was weer tijd voor een check up. En het is sowieso altijd leuk om het kleintje te bewonderen. Ondanks het vele bewegen ligt Klaver nog steeds met het hoofdje vast in het bekken (yeeey). Is alleen maar positief voor als de bevalling zich aandient.  De verloskundige moest erg lachen, als een zwangere daar naar binnen gaat krijg je eerst een gesprek over hoe het de afgelopen tijd is gegaan en daarna mag je op de controle bank liggen voor een echo. Ze vroeg aan mij: Voel je de kleine prima bewegen? Ik zei heel enthausiast: JAAA! Okee, dat ik het in hoofdletters typ wil niet zeggen dat ik het ook schreeuwde haha. Eenmaal op de controle bank begon Klaver enorm veel te bewegen. Het ruggetje lag eerst rechts en nog geen 2 tellen later links om vervolgens weer terug naar rechts te gaan. De verloskundige zei: IK had niet eens hoeven vragen of je de kleine voelde bewegen, ik zie het al…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s