36 weken – 2x naar de verloskundige (+inwendig onderzoek)

Het is bijna zover, over een kleine week mag ik “officieel” en veilig bevallen. Wat kijken wij al enorm lang uit naar dit moment. Deze week kon ik vrijwel niet slapen, lag ik vaak wakker en mocht ik deze week 2x naar de verloskundige (1x groeiecho en 1x routine checkup + Inwendig onderzoek).

Hoe gaat het?
Week 36 is aangebroken, dat betekend dat het einde in zicht is en wij bijna van onze wonder kunnen genieten (yeeeey).   Ben momenteel eigenlijk helemaal klaar met de zwangerschap.  Gelukkig mag ik deze week 2x naar de verloskundige waardoor de week iets sneller voorbij lijkt te gaan.  Wat is het weer wat wij hebben momenteel toch vervelend voor zwangere hahaha.

Omvang buik:
Weinig verschil met vorige week.

Symptomen deze week:
Maagzuur (blegh!), misselijk, voorweeen, hoofdpijn, vermoeid,  rugpijn, lage buikpijn.

Slaappatroon:
Wat was dit de afgelopen week een ramp, echt een complete ramp. Het maagzuur was zo dramatisch erg aanwezig, heb dat nog nooit meegemaakt tijdens de zwangerschap.  Klaver is al ingedaald en ligt al vast dus zou je denken dat het minder wordt of juist helemaal weggaat. Hier niet. Het is zo’n vervelend gevoel om met maagzuur in bed te liggen.

Bewegingen:
Heb er nog maar weinig hoop in dat de bewegingen echt minder worden hoor haha. Heb het maar eens nagevraagd aan de verloskundige, aangezien ze vaak – zeker rond deze periode –  wat rustiger zouden worden vanwege ruimte gebrek. Volgens de verloskundige is het helemaal normaal, ze horen liever dat een kindje nog druk aan het rond spartelen is dan een kindje dat ineens op een of andere dag minder beweegt.

Verloskundige geweest:
Ben 2x geweest deze week, zal dat even toelichten.  Eerst kreeg ik een groeiecho, wat overigens ineens helemaal goed was en er super uitzag. Er was GEEN spraken meer van een te klein kindje, liep zelf al weken met de gedachten rond dat het voor mijn gevoel echt niet te klein kon zijn… Blijkt gelukkig ook zo te zijn J. Maar de praktijk waar de groeiecho’s plaatsvinden is een stuk verder weg, niet handig dus. De dichtstbijzijnde praktijk is maar 1 dag per week geopend, waardoor ik 4 dagen na de groeiecho alweer daar terecht kon, altijd fijn!  Ze wouden er geen anderhalve week tussen laten.
Tijdens de tweede afspraak deze week, heb ik mijn voorweeen eens flink aangekaart en waren wij nieuwsgierig of het al “iets” gedaan heeft. Laten wij het erop houden dat het zeker iets gedaan heeft ;-). Na het inwendig onderzoek had ik wel de gehele dag wat vaker last van voorweeen en rugpijn dat kwam en weer wegging, heeft helaas niet doorgezet, maar misschien wel voor wat meer vooruitgang gezorgd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s