37 weken zwanger – ALLES gaat mis deze week.

Het is nu echt officieel, de kleine mag komen! Yeeey! Alleen weet niemand wanneer het precies is. Toch gaat de gedachten iedere dag/avond in je op van “misschien gebeurd het vandaag/vannacht wel”. Maar steeds gebeurd er niets, maar wat er wel deze week gebeurde is dat echt alles misging! Het had bijna een vrijdag de 13e week kunnen zijn. Wat een ellende.

Hoe gaat het?
Begin van de week begon prima, je bent toch wel blij als je deze magische grens hebt bereikt. Zeker omdat ik eerlijk gezegd niet had verwacht om met 37w nog zwanger te zijn, dacht eerder dat de kleine tegen de 35w al zou komen haha.  Sinds deze week doet mijn schaambot ontiegelijk veel pijn, waardoor ik soms krom moet lopen. Mijn kont, rond het stuitje, doet erg veel pijn waardoor ik moeilijk en niet lekker kan zitten. Ook kreeg ik ineens last van mijn buik, een spierpijn gevoel in de hele buik. Vond het erg vreemd, de meeste druk voelde ik rond mijn navel. Ben daarna met mijn vingers over mijn hele buik wat gaan drukken, om de precieze pijnlijke plek te achterhalen. Toen ik 1cm boven de navel drukte zakte ik door de grond van de pijn, fijn! We weten nu waar de pijn vandaan komt. Dacht eerst: Ach, mijn navel zou voor het eerst gaan ploppen. Maar nee hoor. De pijn bleef wel. En precies net boven mijn navel voelde ik een inwendige bult zitten. Het is een navelbreuk, erg fijn zo net voor de bevalling. En als klap op de vuurpijl is Klaver ook nog eens gedraaid (volgens de verloskundige) met het hoofdje. Qua houding ligt het nu in een sterrenkijker houding. Dat wilt zeggen: Dat het hoofdje naar mijn schaambot kijkt in plaats van naar mijn rugkant. Deze houding schijnt de bevalling erg te bemoeilijken. Grotere kans op een kunstverlossing, knip, slecht vorderende ontsluiting, al vroeg persdrang, lang persen en zelfs een keizersnee. Noway! Hopelijk draait het hoofdje van Klaver nog.

Omvang buik:
Zelfde als vorige week.

Symptomen deze week:
Maagzuur, misselijk, hoofdpijn, sneller geprikkeld, vermoeid, vocht vasthouden, gezicht begint te “tekenen” (zwangerschapsmasker?), voorweeen (pijnlijke ook), veel en vaaaaaaaaak plassen.. Kan beter op het toilet gaan wonen haha, rommelende darmen, pijnlijke navel (inwendige bult net boven navel).

Slaappatroon:
Slecht slapen, vanwege de warmte. Het is erg vermoeiend om met de warmte in slaap te komen en vervolgens ook in slaap te blijven.  Natuurlijk ook een aantal nachten wakker geweest vanwege maagzuur, erg vervelend.. maar het einde is bijna in zicht!

Bewegingen:
Klaver beweegt nog erg flink, soms is het iets rustiger (zou het dan toch wat aan het minderen zijn?!) Maar als er ineens een kontje omhoog steekt dan trekt heel mijn buik mee, erg naar gevoel. Waar zijn de plopjes van het begin van de zwangerschap gebleven?

Verloskundige geweest:
Jaa! Ging er vermoeid heen en kwam als een zombie terug haha. De verloskundige en een stagiare voelden beide aan mijn buik. Ze voelde het ruggetje rechts en de voetjes/handjes links. Na dat ze een echo gemaakt had bleek Klaver precies andersom te liggen. Ruggetje links en voetjes/handjes rechts. + Klaver zou als een sterrenkijker liggen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s