38 weken – Zal je deze week komen?


Week 38, hoe bizar is het dat de uitgerekende datum over 14 dagen als is. Al kan het altijd nog 4 weken duren voordat de bevalling begint. Toch ben ik deze week wat meer gefocust op de bevalling, dit had een speciale reden. In dit artikel vertel ik wat precies de reden ervan was.

Hoe gaat het?
Deze week merkte ik wat geks op, heb al een tijdje last van het schaambot. Dit is de eerste keer dat het erg heftig is qua pijn, tijdens de vorige zwangerschappen niet zo heel intens meegemaakt. Op een bepaalde dag (was zondag) had ik het idee dat er echt iets uit moest. Echt zo’n druk in de vagina, wat heel de tijd eigenlijk aanwezig was.  Vanwege het extreme gevoel kon ik het niet laten om het even te checken, stel je voor dat er echt iets aan het uitkomen is. Dan wil ik dat liever op tijd weten haha. Ongeveer anderhalf vingerkootje diep voelde ik inderdaad wat uitsteken. Het was puntig, hard (had de structuur van bot), schrok mezelf dood!  Jeetje, wat kan het zijn? Was bang voor een vinger van Klaver. Misschien was de navelstreng wel onder het hoofdje doorgegaan en glipte dat naar buiten, je weet het niet. Toen ik de verloskundige belde en ik vertelde haar half wat mijn bevindingen waren, vertelde alleen maar dat ik iets puntigs en hards voelde. Kon zij mij daarna precies de rest vertellen. Het schijnt dus een botje te zijn van het bekken “ischial spine”, ken alleen maar de Engelse vertaling ervan, weet niet wat precies de NL’se benoeming is. Dat botje was volgens haar iets naar binnen toe gekanteld en daarom voelbaar.
Ook had ik deze week een wekelijkse VK checkup, daar vertel ik hier beneden wat meer over! Het was best wel spannend!

Omvang buik:
Mijn buik is voor mijn gevoel nog steeds hetzelfde en lijkt niet meer zo ver te groeien, natuurlijk weten we dat het nog wel groeit aangezien de verloskundige deze iedere keer opmeet.

Symptomen deze week:
Hoofdpijn, 1x sterretjes gezien, schaambotpijn/druk, gevoel alsof er iets uit moest, harde buiken, buikpijnen.

Slaappatroon:

Als ik een aantal uur per nacht vast slaap dan is het een wonder, door de pijn in het schaambot is het onmogelijk om zonder wakker te draaien. Het geeft zoveel steken en gekraak, alsof je iedere keer wanneer je beweegt het schaambot breekt. Erg vervelend dus.

Bewegingen:
Klaver krijgt helemaal niets mee van de lichamelijke ongemakken, het blijft lekker door bewegen. Al is het sommige dagen wel iets minder dan wij gewend zijn. Soms zijn het aardverschuivingen en de andere keer is het meer gewrijf.

Verloskundige geweest:
Ja, het was wel een spannende afspraak.
Bij binnenkomst waren de verloskundige en ik het met elkaar eens dat ze weleens een poging kon wagen om te strippen, ik wist natuurlijk al dat dit mogelijk was omdat er eerder al was gevoeld dat ik wat ontsluiting had.  Bij V. (onze jongste) hebben ze ook gestript en dat was erg goed uitgepakt, diezelfde avond nog bevallen.
De verloskundige wou eerst even de normale onderzoeken doen, bloeddruk meten, uitwendige controle ect. Mijn bloeddruk was bizar hoog, 150/100, dit is nog nooit zo hoog geweest.   Daarna heeft ze nog een keer gemeten en toen was het 155/95, alsnog erg hoog.
De verloskundige besloot eerst maar eens de lichamelijke controle te doen, ze heeft aan de buik gevoeld, echo gemaakt en met de doppler geluisterd. Daarna moest ik mezelf uitkleden en heeft ze als eerst een normaal vaginaal onderzoek gedaan. Daar kwamen wij achter dat de ontsluiting al iets meer was dan de keer ervoor (met 36w). Ze vertelde bij iedere handeling wat ze deed, vond dat erg fijn.  Ik voelde hoe zij het hoofdje aanraakte van onze mini, zo bijzonder.  Klaver begon ook ineens heel druk te bewegen, dat was wel even grappig. Ze heeft ongeveer een minuut of 3 gestript en het was geheel pijnloos.
Bij thuiskomst voelde ik dat Klaver steeds dieper het bekken in kwam, had wat meer voorweeen, licht slijmverlies. Maar verder gebeurde er niets. Strippoging mislukt dus.  Vanwege de bloeddruk zou ik later die week nog een keer moeten langskomen, even afwachten wat er dan gebeurd.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s