39 & 40 weken – Spanning stijgt!!! meermalen gestript :)

Omdat het einde nu echt bijna in zicht is, gaan deze updates er tot aan de bevalling er iets anders uitzien.    Zal vanaf nu per datum iets vertellen over wat er die dag gebeurd is en wat ik precies gevoeld heb.   Voor de zoveelste keer hoop ik weer iedere dag dat onze kleine nu eindelijk eens komt haha.

WEEK 38/39
2 dagen voordat week 39 begon ben ik gestript door de verloskundige, de verloskundige maakt dan de vliezen los van de baarmoedermond door rondjes te draaien rond het hoofdje. Omdat ik ontsluiting had al was dit mogelijk. Het hele strippen heb ik niet als pijnlijk ervaren, het was meer gevoelig. Misschien ook voornamelijk omdat de kleine enorm druk werd. Zo bizar, wetende dat de VK het hoofdje al heeft aangeraakt.
7 JUNI: Hoewel ik gister na het strippen meteen last kreeg van veel voorweeen, is het vandaag als sneeuw voor de zon verdwenen. Wel heb ik gedurende de dag regelmatig een harde buik. Klaver is enorm druk.  Ik ben mijn slijmprop verloren, damn wat is dat een vies ranzig ding.  Na het toiletbezoek veegde ik zo het meest ranzige mee. En plakkerig dat het is. Heb er een foto van, maar dat bespaar ik je even haha. Wel heb ik last van diarree, het zou een teken kunnen zijn dat het lichaam zich aan het legen is voor de bevalling. Helaas is er geen pijl aan vast te trekken en betekende het diarree helemaal niets. Had wel opvallend vaak last van rugpijn.
9JUNI: Vanwege mijn bizar hoge bloeddruk moest ik nogmaals naar de VK. Was de dagen voorheen erg bang dat mijn bloeddruk een medische reden had dat het zo hoog was (HELLP), als dat zo is dan zou ik meteen naar het ziekenhuis moeten en moeten worden ingeleid. Probeer nog steeds een inleiding te voorkomen haha. Wonderbaarlijk was mijn bloeddruk weer heel erg netjes en was het de vorige keer een moment opname. Het leek de verloskundige niet handig om nogmaals te strippen, dit zouden we dan wel tijdens de volgende controle doen. Wel wou ze even voelen hoe het ervoor stond en of het vorige strippen iets heeft uitgehaald. Ze voelde dat het ongeveer nog steeds hetzelfde aanvoelde als 2 dagen geleden, ze wou de baarmoedermond masseren. Maar dat heeft niets uitgehaald.

 

_____________________________

40WEKEN
Poeh, wie had dat gedacht! Dat ik de 40 weken zou halen. Dit hadden wijzelf en de VK nooit zien aankomen.  Stiekem hadden wij al gehoopt bevallen te zijn, alleen zit Klaver nog prima in de buik. Zou je eigenlijk niet denken vanwege de 2 navelstrengvaten.
13JUNI:
Vandaag stond er weer een wekelijkse checkup op de planning. En ik zou in het gunstige geval gestript worden opnieuw, had er echt heel veel hoop in dat de bevalling erna zou doorzetten. Bloeddruk was goed, prima zelfs. Hartje van Klaver klonk nog goed, echo was goed. Alleen kon de verloskundige vandaag niet strippen, de dienstdoende VK was al druk bezig met andere bevallingen. Het is logisch dat ze dan niet strippen. Kreeg het advies mee om de volgende dag het spoednr te bellen en op basis daarvan te bespreken wanneer er gestript kan worden.  Er is wel voor volgende week een checkup afspraak gemaakt, zijn wij dan nog geen trotse ouders dan word er besproken om naar het ziekenhuis te gaan voor een grotere checkup (echo, CTG, bloeddruk ect).
14JUNI:
Vandaag mocht ik de verloskundige bellen.  Ze had vandaag wel de ruimte om te strippen. Ik kon kiezen: Naar de praktijk gaan, maar die praktijk is voor ons aan de verre kant, maar dan wel eerder op de dag gestript worden. Of de verloskundige komt in de vroege middag bij ons langs. Het leek ons handiger dat de verloskundige zou langskomen. Uren gingen voorbij, was ergens wel zenuwachtig.  Toen ze langskwam deed ze eerst wat normale controles, naar het hartje luisteren, buik voelen en mijn bloeddruk opmeten. De mannelijke stagiare was ook mee, vond het prima als hij de uitwendige controles deed, hij moet het ook leren. Maar de inwendige controle mocht toch alleen echt de verloskundige doen.  Bij het inwendig voelen voelde ze dat het er al iets gunstiger uitzag.  Klaver lag enorm laag, weer heeft ze het hoofdje aangeraakt. Het strippen voelde iets anders dan de vorige keer. Vorige keer was het echt gevoelig, deze keer was het bijna niet gevoelig. Voelde wel dat ze rondjes aan het draaien was, maar daar is alles mee gezegd.
15 – 16 – 17 – 18 juni:
Ik heb ontiegelijk veel last van het verliezen van de slijmprop, het is ongelovelijk hoeveel slijm er vrij komt. Het heeft een rood/roze kleur en iedere keer bij het toilet bezoek is het weer een hele grote klodder (excuus voor deze details). Ik merk dat ik wat meer moeite heb met de ontlasting, de ene keer is het diarree en de andere keer wilt het niet komen. Hier krijg ik darmkramp van, tenminste…. Dat dacht ik ^^.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s