REVIEW 4 Moms Mamaroo 3.0

Wanneer je pas bevallen bent, zit je eigenlijk een groot deel van de dag met je baby in je armen. Zodat je toch zo nu en dan je armen vrij kunt hebben, bieden ze op de markt verschillende wipstoelen aan in allerlei soorten en maten. Het merk 4 moms heeft een heel nieuw idee! 4 moms maakt een aantal wip en wieg stoelen. Het zou verledentijd zijn om je kindje heel de dag zelf te moeten wiegen.  Wij hebben hem getest, is het zijn geld waard?

* Druk op de foto’s om ze in betere kwaliteit te bekijken.
De 4 moms Mamaroo 3.0 beschikt over een 5tal bewegingen, het boost onder andere een autorit na. Maar je hebt ook standen als : Kangaroo, Tree Swing, Rock-a-bye en Wave. Ze maken allemaal een ander soort beweging EN je kan zelf het tempo bepalen. Het zelf bepalen van het tempo is een erg fijn idee, zo kan het voor jouw kindje niet te hard en niet te zacht gaan. Je kunt precies zien wat je kindje prettig vind.

De 4 moms Mamaroo 3.0 beschikt over een aantal geluiden oa het geluid van regenen, hartslag, oceaan en een ventilator. Alsof dat niet genoeg is heb je ook de mogelijkheid om je eigen favoriete muziek te laten afspelen doormiddel van een bijgeleverd kabeltje.  De standaard geluiden in het apparaat zijn niet heel realistisch, de hartslag klinkt bijvoorbeeld alsof er ritmisch op een deur wordt geklopt.
Het geluid van de Mamaroo zelf is vrijwel niet aanwezig. Je zou denken dat het veel lawaai zou maken omdat er toch een soort van “motor” in zit wat het stoeltje in beweging moet houden. Je zou kunnen stellen dat het vrijwel geluidloos is.

Ze maken het de mama’s en papa’s enorm gemakkelijk doordat deze wiegstoel ook te gebruiken is met de app (zowel Apple als Android). Via bluetooth maakt je telefoon verbinding met de mamaroo en van daaruit kun je alles net zo aanpassen als de knoppen die op het apparaat zitten. Heel erg handig.

De standen van het liggen zijn ook variabel. Helaas kunnen baby’s niet helemaal plat erin liggen, maar wel wat met het hoofdje omhoog. Vind dit zelf een fijne houding, omdat de voeding dan niet zo snel omhoog komt. De mamaroo kan ook echt in een zittende positie worden vastgezet, wat heel gemakkelijk gaat.  En kan het kindje kijken naar de bijgeleverde speelgoed balletjes.

Voordelen:
– Het maakt echt veel minder lawaai dan gedacht.
Ter info: Onze ventilator maakt meer geluid dan de mamaroo!
– Gemakkelijk in elkaar te zetten en het heeft een designer uitstraling.
– Veel variatie qua standen.

Je hebt keuze uit 5 standen en verschillende snelheden.
– Makkelijk te bedienen.
Dat je het met de app kunt bedienen maakt het apparaat een stuk makkelijker bruikbaar (maar dat mag ook wel voor dat geld).
– Je hebt zelf je handen vrij.
Mits het kind het ook een fijn apparaat vind hihi.
– Kinderbeveiliging bij motor.
De andere kinderen kunnen niet in de buurt van de motor komen en kunnen ook niet vast komen te zitten met de handjes bij de bewegende onderplaat.

Nadelen:
– Geen kinderslot op scherm.
Er zit helaas geen kinderslot op het scherm, waardoor kinderen wanneer ze willen de knoppen kunnen indrukken en zo het apparaat van beweging kan veranderen.
– Werkt over het algemeen niet bij darmkrampjes.
Onze M. werd er juist nog onrustiger door, bij darmkrampjes heeft hij alleen maar “mama/papa honger”.
– Ingebouwde geluiden zijn niet reëel, vooral het geluid van de hartslag.
Onze oudste zoon heeft een knuffelbaby “kiekeboe” pop, daar komen ook hartslag geluiden uit en dat klinkt toch echt velen malen beter dan het geluid uit dit apparaat. Je zou voor het geld verwachten dat ze een cardioloog in het team hebben die weet hoe een echte hartslag klinkt haha.
– Stroomkabel is erg kort.
Een verlengkabel is geen overbodige luxe.
– De prijs.
Jemig! 299 euro. Je zou je kind er bijna niet in durven te zetten, omdat je bang bent dat het – voor dat geld – kapot gaat haha.
– Max gewicht: 9 kilo, klein ligvak.
Tja, kan hier heel veel over zeggen. M. woog met 5 weken al 6 kilo en draagt maatje 68, dus echt lang zou hij er niet in kunnen.  (dit is de voornaamste reden waarom wij het apparaat hebben geretourneerd!)

Ben er persoonlijk van overtuigd dat er voor een baby niets fijner is dan heerlijk door mama/papa gewiegd te worden of op de borst te liggen.  Toch is dit product wel een aanrader, omdat het altijd het proberen waard is (als het niet werkt kun je het vaak terug brengen).   Wij hebben een makkelijk baby en is zijn babynestje vaak voldoende – mits hij geen darmkrampjes heeft, maar wanneer je een huilbaby hebt kan het zeker wel verbetering geven en kan het wat rustiger worden (ik zou willen dat wij dit apparaat bij onze derde hadden, aangezien zij wel een huilbaby was).

Een gedachte over “REVIEW 4 Moms Mamaroo 3.0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s