Action Zwangerschapstest vragen.

Test zwangerschap M.

Als je denkt dat je zwanger bent en je wilt zekerheid hebben of dat het zo is, ren je al gauw naar de action voor een voordelige zwangerschapstest.  Waar vind je anders 2 testen voor maar 1,57 (ja de prijs is 0,07 cent omhoog gegaan)?  Aangezien ik merk dat er enorm veel animo is naar deze testen, wil ik je alles vertellen over deze testen.  Je hoeft niet meer verder te zoeken, hier vind je alle antwoorden op je vragen.

De zwangerschapstesten zitten momenteel in het vaste assortiment van action, aangezien action afhankelijk is van wanneer de producten geleverd worden kan het soms voorkomen dat ze tijdelijk niet voorradig zijn.  Dit geldt overigens ook voor de ovulatie testen van Action.

Deze testen zijn voorzien van een roze dop, dit voorkomt verwarring met de ovulatie testen (paarse dop).

Hoeveel HCG heeft de life care test nodig:
Deze testen hebben 25 mIU/ml  nodig, dat wilt zeggen dat je met deze test 4 dagen voor je verwachte menstruatie (NOD) kunt testen en dat – mocht je zwanger zijn – de test positief kan worden. Dit is echter wel afhankelijk van hoe snel jouw lichaam HCG aanmaakt, dit kan per vrouw en per zwangerschap verschillend zijn.
Deze testen zijn daarom gevoelig.

Wanneer testen:
Zoals je hier boven leest kun je vanaf 4 dagen voor je NOD testen. Houd er rekening mee dat de uitslag van de test nog kan veranderen (te weinig HCG bijv).  Twijfel je aan de uitslag, test dan nogmaals na 2 dagen.

Wat is de afleestijd:
De uitslag is zichtbaar na 3 minuten, maar moet worden waargenomen binnen 8 minuten. Daarna is de uitslag ongeldig en niet betrouwbaar (vanwege indroogstreepjes).

Test na NOD betrouwbaarder:
Er zijn vrouwen die heel langzaam het zwangerschapshormoon aanmaken, deze vrouwen hebben na NOD nog steeds een negatieve test terwijl zij wel zwanger zijn. In theorie zit je altijd goed als je na je NOD test, op de uitzonderingen na!

Zijn life care testen betrouwbaar:
Als je de gebruiksaanwijzing goed opvolgt doet deze test niet meer dan het zwangerschapshormoon detecteren.
Let wel op de houdbaarheid van deze testen, dit geld voor alle testen, is de test over datum gaat de betrouwbaarheid achteruit.

Hoeveel urine hebben deze testen nodig:
In de handleiding staat : Houd de teststrip minimaal 5 seconden in de urine straal of in een bakje opgevangen urine.  Persoonlijk raad ik de test in een urine straal houden af.  Want als je net te weinig urine hebt, dan kan de test niet betrouwbaar zijn.   De test moet minstens 10 seconde in een schoon opgevangen urine bakje.

Welke urine gebruiken:
Volgens de handleiding kun je urine van heel de dag gebruiken (mocht je vanaf 4 dagen voor je NOD testen). Toch kan het echt een wereld van verschil maken of je ’s ochtends test of ’s middags.  Wil je toch echt ’s middags of ’s avonds testen? Drink dan 2 uur niets, dan zou het al geconcentreerd moeten zijn om een betrouwbaar resultaat te geven.

Hebben life care testen een indrooglijn:
Ja, in principe hebben alle testen een indrooglijn. Dit komt omdat de strepen, waar uiteindelijk de uitslag op komt te staan, voorgedrukt zijn. Hier kan wat urine in blijven hangen waardoor dit opdroogt en het een indroogstreepje geeft.

Welke kleur heeft een indroogstreep:
Een indroogstreep is gemakkelijk te herkennen. Normaal hebben testen een blauwe of roze (ligt aan het merk) strepen. Een indroogstreep heeft in principe geen kleur, maar op het oog ziet het er vaak grijs uit. Het is een schaduw van de voorgedrukte strepen.

Een licht streepje.. Zwanger?
De algemene regel is: een streep is een streep, alhoewel indrogers hierbij niet meetellen.  Want wees eens eerlijk, een roze streep komt er niet zomaar er moet toch iets in je urine zitten waar deze test op reageert.  Twijfel je door een lichte streep; Test de volgende ochtend nog eens (wel specifiek met ochtend urine).

Kan de test vals positief zijn:
Ja zeker, dat kan. Vaak heb je dan een licht streepje en zal het geen knaller zijn. Volgens de test ben je zwanger maar ben je niet zwanger.. Hierbij geldt hetzelfde als hierboven: Test met ochtendurine nog eens.

Eigen ervaring:
2 zwangerschappen heb ik gebruik gemaakt van deze testen.  Toen ik de eerste keer een positieve test had hiermee was het 4 dagen voor mijn NOD.  Het klopt dus; dat je 4 dagen voor je verwachte menstruatie positief kan testen.
De tweede keer heb ik 1 dag na de innesteling,  5 dagen voor NOD positief getest. Dus met een klein beetje geluk is het mogelijk om 5 dagen eerder te testen. Je zult merken dat je dan absoluut geen knaller hebt maar echt een streepje wat niet zichtbaar is voor de foto maar wel voor het blote oog.
Het enige nadeel zijn wel de indrogers.     Het lijkt wel alsof de testen de afgelopen 2 jaar minder gevoelig geworden zijn.
Ik ben 8 weken geleden bevallen, deze test blijft helemaal wit

2 gedachtes over “Action Zwangerschapstest vragen.

  1. vanessablogt zegt:

    Ik heb een zwangerschapstest van de Action gedaan en toen deze positief was, heb ik een Clearblue gedaan voor alle zekerheid. Scheelt toch veel geld tegenover als je direct een Clearblue doet en deze dan negatief is.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s