Musthaves tijdens zwangerschap en na geboorte

Wanneer je zwanger of net bevallen bent, word overspoeld met producten die je echt nodig hebt na de bevalling. Het ene product is nog handiger dan het andere. Welke producten moet je nu echt in huis halen voordat je bevallen bent?

Neuspeer,
Niets is zo vervelend dan een verkouden baby. Omdat het geen doen is om met een wattenstaafje het snot uit het neusje te halen, aangezien dat ook nog eens slecht kan zijn omdat je zo alles dieper het neusje in drukt. Is een neuspeer echt een uitkomst. Je knijpt de neuspeer in, stopt deze in het neusje en je stopt met knijpen. Alles wordt als het ware opgezogen. Doe dit niet te vaak, want dat zou het neusje kunnen beschadigen.

Puckababy,
Puckababy is een merk dat  inbakerdekens maakt. Heb je een onrustige baby? Kan een inbakerdeken zeker een uitkomst bieden. De puckababy dekens zijn beter dan de reguliere inbakerdekens.  Je legt je baby in de denken, je doet zijn armen door de armgaten, maakt het klittenband dicht en als laatst doe je de rits dicht. Het zit niet super strak, zoals dat gewoonlijk wel is, maar je kindje kan bijvoorbeeld niet wakker schrikken door zijn eigen armen.

Box/ 4 moms,
Heb je de ruimte ervoor? Schaf dan zeker een box aan. Het is erg gemakkelijk om je kindje in te leggen als er iemand aan de deur staat, zodat je je kindje niet hoeft mee te nemen. Ook wanneer je een kindje hebt dat graag bij je wilt zijn, maar je niet de mogelijkheid hebt om heel de dag met je kindje te lopen zou je hem hier in kunnen zetten zodat hij toch het gevoel heeft dat hij erbij hoort.

Draagdoek,
Nooit gedacht dat dit in mijn musthave lijstje zou staan, maar toch staat het er.  Een draagdoek is echt een wereldwonder, het helpt goed tegen een onrustig kindje. Je kunt je kindje vaak bij je dragen. En je kunt meerdere huishoudelijke taken hiermee combineren (de was ophangen tijdens het dragen gaat prima ;)).

Meerdere fopspenen,
Allereerst: niet ieder kindje is gek op een fopspeen! Sommige vinden duimen toch echt prettiger.
Het is erg handig om verschillende fopspenen in huis te hebben, want niet ieder kind houd meteen van het eerste speentje wat hij krijgt.  Als je dan merkt dat je kindje een bepaald merk speen niet prettig vind, kun je meteen een ander merk proberen.  In de meeste zwangerschapsdozen zit wel een speentje van iedere keer een verschillend merk, gooi deze niet meteen weg!

Groeiboek,
Hoe cliché ook, een groeiboek is echt een musthave om in huis te hebben. Zeker als jij zo’n type moeder bent die precies wilt onthouden wanneer je kindje een bepaalde mijlpaal behaald. Tegenwoordig heb je verschillende soorten boeken van Winnie the pooh tot woezel en pip. Van Nijntje tot Anne Geddes (deze is echt aan te raden, zitten zulke mooie foto’s in). Altijd leuk om later terug te lezen hoe de ontwikkeling van je kind(eren) geweest is.

Voedingskussen,
Als je een voedingskussen tijdens de zwangerschap gebruikt dan kan het zijn dat je deze vaker vasthoud dan je partner haha. Een voedingskussen helpt echt om wat pijn te verlichten. Met bekkenklachten is het een echte aanrader. 1 van de uiteindes leg je tussen je benen, waardoor je bekken op dezelfde hoogte komen en je pijn word verminderd. Ook helpt het tegen het buikdraaien, je houd de andere uiteinde vast en de kans is kleiner dat je je onbewust op je buik draait. Ook kun je het gebruiken waarvoor het oorspronkelijk bedoelt is: Het voeden van je kindje. Je kunt zeggen dat het een all-in one kussen is.

Dr browns flessen,
Persoonlijk raad ik deze flessen echt aan iedereen aan.  Het is algemeen bekend dat baby’s oorpijn krijgen van vacuüm zuigende flessen (Avent heeft dit heel erg), hierdoor gaat je baby slechter drinken. Dr browns flessen zuigen niet vacuüm, de luchtbellen in de fles verminderen waardoor er minder lucht de darmen in gaat. Toen ik deze flessen leerde kennen (5 jaar geleden) was het assortiment enorm klein. Ze hadden alleen maar de long hals flessen, maar inmiddels is het assortiment enorm uitgebreid. Ook de drinkbekers en fopspenen zijn een aanrader.

Spuugdoekjes,
Hier kun je niet genoeg van hebben, vind spuugdoekjes gebruiksvriendelijker werken dan echte slabbers.  Dit is natuurlijk persoonlijk verschillend. En als je toch wel slabbers wilt gebruiken dan kun je het beste de slabbers aanschaffen die je over het hoofdje moet trekken. Deze kunnen ze uiteindelijk niet zelf afdoen en je hebt niet dat er ineens een knoop in de slab touwtjes zit.

Hydrofiele luiers,
Echt, net als slabbers kun je hier niet genoeg van hebben. 3 grote stapels van deze luiers is zeker een must have. Deze zijn lekker zacht, zeker voor zo’n baby huidje. Na een aantal maanden kun je het overal voor gebruiken.  Je kunt ze namelijk gebruiken als: Extra grote slabber!, zonbeschermer in de wagen, een luier (ja de naam zegt het eigenlijk al), ondergrond bij verschonen, inbakeren (alleen in de begin periode, daarna worden ze te klein), spuugopvanger op het matras. Uiteindelijk kun je deze luiers ook een tweede leven geven door het te gebruiken om mee schoon te maken, alleen dan moet je ze niet meer voor de kinderen gebruiken.
Deze luiers zijn enorm snel droog!

Neutral producten,
Ieder babyhuidje is hetzelfde. Het is enorm kwetsbaar, het word snel rood, gaat schilferen en wordt droog. Dit kun je neutraliseren door producten van Neutral te gebruiken. Absoluut geen zwitsal, hier zit veel alcohol en parfum in wat het huidje alleen maar nog meer irriteert. Wat ook helpt tegen een droge huid: om de dag in bad doen, zelfs 2x per week is genoeg!

Welke producten vind jij echt een aanrader?

Op de hoogte blijven? Abonneer je op mijn blog door hier —> rechts in het menu op “volg” te drukken. Je ontvangt dan een email wanneer er iets online staat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s