Review Luvion Doppler deluxe 80

Tijdens de zwangerschap, heb je de eerste weken controle om de 4 weken. Voor veel aanstaande mama’s en papa’s duurt dit echt veel te lang. Het liefst zou je zelf, wanneer je wilt, het hartje van je kleine willen horen. DAT KAN! Er zijn verschillende dopplers verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de Luvion Deluxe 80.

Let op: Het word afgeraden om deze doppler te gebruiken voor de 12 weken, ivm de ontwikkeling van de organen. Een doppler geeft geen medische zekerheid.

De luvion doppler is onder andere te koop bij bol.com (prijs, 59,00 euro).  Er zit een display op het apparaat waar de gemeten hartslag op wordt weergegeven.  Er zit een kleine tube gel bij. 2 oordopjes.

Ik leerde de doppler voor het eerst kennen tijdens de zwangerschap van A., ik was echt te vaak onzeker en kon niet steeds 4 weken wachten tot de volgende controle.  Op de doos staat dat je het vanaf 12 weken kunt gebruiken, omdat het dan gemakkelijk is om het hartje te vinden.
De doppler kreeg ik toen ik 8 weken zwanger was, deze meteen gebruikt. Het was nog geen 5 minuten zoeken en ik vond het hartje al! Dat klonk zo mooi.  Terwijl ik best veel buikvet had destijds! Veel mensen vragen zich af hoe het hartje klinkt.  Het lijkt alsof je een paard in je buik hoort galopperen. Het hartje gaat echt heel snel.
Het geluid is helder. Soms kun je verwart worden, je hoort ook de hartslag van jezelf. Omdat er 2 grote aders ook in dezelfde richting lopen.

Echter, als je nog maar kort zwanger bent, is het baby’tje zo klein dat het nog alle kanten op  kan zwemmen. Waardoor het soms moeilijk is om het hartje goed te luisteren.
De regel is: Vanaf 12 weken, beginnen met luisteren rond het schaambot. -12 weken: doppler wat schuin houden rond het schaambot. En dan millimeter voor millimeter proberen te luisteren.

Je moet wel veel van de bijgeleverde gel gebruiken, anders hoor je allemaal kraak geluiden en dan hoor je het hartje minder goed.

Wat wel een nadeel is, is dat je veel gel moet gebruiken en er aan de zijkant van het apparaat bij de volume knop een kleine opening zit waar het gel dan gaat inzitten. Hierdoor gaat het apparaat snel kapot. Ook is het onmogelijk, dat wanneer je aan het luisteren bent ook de hartslag op het display kan zien.
Als je het hartje eens een keer niet kunt horen, ben je al gauw onzeker. Op sommige momenten is een doppler dus niet fijn. Hoor je geen hartje? Geen paniek, probeer het later nogmaals.

Vanaf een week of 15 zou je ook de kleine kunnen horen bewegen. Soms is het nog te vroeg om zelf bewegingen te waarnemen. Maar als je geluk hebt, dan kun je het wel via de doppler horen.

Conclusie:

+ punten:
– Zelf naar het hartje kunnen luisteren,
– niet meer hoeven te wachten totdat je weer een controle hebt
– je hebt meer zekerheid.
– Je kunt met 2 personen luisteren.

– punten:
– veel gel gebruiken,
– apparaatje kan kapot gaan, vanwege gel dat in het apparaat kan komen.
– bij geen gehoor, meteen onzeker.
– prijs is wel wat aan de hoge kant
– je kunt niet echt de hartslag zien op het schermpje.

Aanrader?
Ja een aanrader is het zeker. Op de momenten dat je onzeker bent, en je wilt naar het hartje van je kindje luisteren kun je wat zekerheid krijgen. Soms kun je wat moeite hebben met het vinden van het hartje, waar je juist onzeker van word. De Luvion vind ik persoonlijk duidelijker dan de Angelsound!.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s