Weten als je een MEISJE krijgt

Ben je zwanger van een meisje, ben je pas bevallen van een meisje of heb je een opgroeiend meisje? Wil je weten wat jou allemaal te wachten staat? Hier deel ik een leuk lijstje – met een knipoog – waar je rekening mee moet houden als er een schattig meisje in de familie komt.

Ik heb 2 meiden, super leuk!

Visagiste in opleiding.
Het willen dragen van make-up is vanaf het begin al een soort van “dingetje”, ieder meisje komt op het punt dat ze gaat snuffelen in het make-up van haar mama. Ben je plotseling je make-up kwijt? Controleer dan alle kastjes in haar kamer, grote kans dat je daar van alles terug ziet!
Is het ineens zo rustig in huis, op het moment dat je wilt gaan kijken komt je meid ineens tevoorschijn met een clownsmond aan lippenstift, eyeliner rond haar neuzen en oogschaduw op haar wangen: schrik dan niet. Je meisje heeft haarzelf flink uitgeleefd.

Leugentjes.
Als kinderen – zeker meisjes – echt de neus van Pinokkio zouden hebben, zou deze enorm groot zijn.  Het begint al erg vroeg, die typische leugentjes “dat het van papa wel mag”.. En nadat je wat navraag gedaan hebt, mocht het van papa helemaal niet.  Op een bepaald moment zal je gaan merken wanneer het een leugentje is of niet.

Knutselen,
Meisjes zijn een kei in knutselen, alles moet mooi en vooral overdreven meisjesachtig in elkaar gefriemeld worden. Als je even niet oplet is heel je huis omgetoverd in een met Frozen beplakte muurstickers, mooie kunstwerkjes op je nieuwe vloer en dan nog maar niet te spreken over de muren van haar kamer….. Nooooo!!! 😉  Later word ze grafisch vormgever.

Haren knippen.
Net als make-up is dit ook echt typisch een meiden ding, waarbij het lijkt alsof het erin geprogrammeerd zit. Meisjes hebben na hun eigen zeggen enorm goede feeling om haren te knippen. In het begin is het niet erg, dan gebruiken ze een plastic schaar om jou een hele mooie make over te geven.  Daar is niets mis mee. Wanneer ze op school gaan knutselen met een wat scherpere schaar, dan is het uitkijken, want voordat je het weet heb je je dochter met lange haren naar school gebracht en komt ze met een super stoer kapsel naar buiten, alhoewel.. Dat is ook weer overdreven, toch haha.

Everything is the new PINK.
Accepteer dat je nog nooit zoveel ‘roze’ in huis zult hebben dan voorheen. Zelf heb je het niet door dat je eigenlijk best veel roze koopt. Ook al vind je roze een vreselijke kleur, je prinses zorgt er wel voor dat het je lievelingskleur word.

Kwebbeltante.
Meiden zijn echte kwebbeltantes, uren lang kunnen ze praten… En waarover?… nou… Over hoe blij ze zijn met broertjes of zusjes.. Hoe lief je zelf wel niet bent.. Hoe lief zij zelf wel niet is geweest.. Over dat ze heel erg goed haar best heeft gedaan op school.. Hoeveel nachtjes het nog slapen is voor ze weer naar opa en oma mag..  Hoe vrolijk en blij ze is.. Dat ze nooit, maar dan ook nooit, zonder je kan.. Daar smelt je toch weg van? Ja?…. Totdat ze je een knuffel geeft en vraagt “mama, mag ik een ijsje?”… Heerlijk!

Bemoederen over broertje/zusje.
Meiden zijn, ondanks alles, heel erg zorgzaam over de andere spetters in huis. Ineens zijn jouw kinderen haar kinderen. En heeft je dochter het over “haar kinderen”.

Kortom, het is helemaal geweldig om een dochter (of 2) te hebben <3.

Volgende week: Weten als je een jongen krijgt. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s