Weten als je een JONGEN krijgt.

Ben je zwanger van een jongen? Ben je net bevallen van een jongen?  Of heb je een zoon? Wil je weten wat er jou in de toekomst allemaal te wachten staat? Hier deel ik een leuk lijstje – met een knipoog –  waar je rekening mee moet houden als er een stoere vent in de familie komt.

Ik zelf heb 2 zoons!

Plassen met een boogje.
Als je je jongeman aan het verschonen bent let dan op ronddwalende urine stralen. Jongens plassen met een boogje en maken zich totaal niet druk over welke kleding je aan hebt en al helemaal niet op het prijskaartje ervan. Zit dus niet voor hem als je aan het verschonen bent, zit ernaast J.   Ook houden zij helemaal geen rekening waar jouw gezicht zit, voor je het weet ben je erin geplast haha.

Alles wordt gebruikt als wapen.
Banaan, lepel, rietje en alles wat je je maar kunt bedenken veranderd op den duur in een wapen. Wanneer je zoontje de superheld speelt (als hij dat al niet is ;)) en je toch echt met je handen omhoog staat vanwege een banaan.  Voor je het weet komt er een web uit zijn pols, verslaat hij Batman en gaat hij er vandoor met Catwoman.

Autootjes (en eigenlijk alles met wielen),
Hoe ouder je mannetje word, hoe groter zijn verzameling van auto’s. Op een gegeven moment zou je een auto museum kunnen beginnen, en kan hij je alles vertellen over ieder soort auto.  Schaam jezelf niet als je zelf ook meespeelt J.   Grote kans dat hij jou eerder kan vertellen  hoe je een motorblok van een auto moet vervangen dan dat hij zindelijk is.

Open knieën, nieuwe mode.
In de winkel kun je vrijwel overal jeans kopen waarbij de knieën open zijn, het soort skaterlook. Dit is machinaal gemaakt en niet interessant genoeg voor jongens.. Jongens willen liever hun eigen broeken kapot maken, specifiek alleen maar op het knie gedeelte.

Bad tijd.
Denk je dat jongens rustig kunnen douchen? Nee… Douchen is 1 grote pretboel. Grote kans dat alles (ja ook jij) gewassen word, behalve het mannetje zelf haha.  Bereid je voor op schuimbaarden, schuimhaar en nog veel meer schuimcreaties voor je het weet zit jij er ook zo bij.

Hele niet-diepzinnige gesprekken.
Met echt de  hele kleintjes merk je dit nog niet, maar het lijkt wel hoe ouder ze worden hoe minder ze praten. Bereid je voor op 1-woord antwoorden, tenzij het over voetbal, auto’s of snoepgoed gaat.
“heb je een leuke dag gehad?” ja.
“hoe was het op school?” leuk.
“heb je huiswerk meegekregen?” Neeeheee.
“kom je eten?”  Jaaahaaa.    Zulke gesprekken zou je kunnen verwachten.

Architect.
Altijd al getwijfeld of architect niets is voor je?  Goed nieuws, als je een zoontje hebt kun je bekijken of dit beroep geschikt is voor je.  Je zult de mooiste gebouwen gaan bouwen. Niet alleen met blokken.. Maar ook met doosjes, poppetjes, papier, stiften, kleding, zand  en zelfs met stoelen maak je de mooiste creaties!

Mommy #1.
Wat er ook gebeurd, mama is echt het lievelingetje van je stoere knul.  Met papa kan hij altijd alleen maar jongensdingen doen, maar mama is gewoon zo lief… Mama kunnen ze super goed manipuleren, papa vrijwel niet. Mama zegt vaker ja, papa niet.  Met mama kan hij knuffelen, want papa knuffelt niet zoals mama dat kan.
Heel logisch dus dat jij, als mama, welverdiend op zijn  nummer 1 staat J.

Je weet pas echt dat je een jongen in huis hebt als je hem geliefd in zijn ogen kijkt en het besef in je opkomt dat hij ooit thuis komt met een andere vrouw in zijn leven.  Het liefst zou jijzelf de enige vrouw in zijn leven willen zijn, maar helaas dat gaat niet.
Geniet van je kleine/grote man!

Kortom, het is fantastisch om een zoon (of 2) te hebben.
Vorig bericht: Weten als je een meisje krijgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s