Wortelsoep met mango

Wortelsoep met mango:

200 gram wortelen.
150 gram mango.
1 gesnipperd uitje
2 teentjes knoflook
1 liter groente boullion
olijfolie
1 TL peterselie
4 sneeden oud brood
50 gram roomkaas (naturel)
1 sinaasappel + rasp sinaasappel
dragon

 

  1. Zet een soeppan op het vuur, doe daar olijfolie in en laat dit heet worden.
  2. Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit dit aan in de pan.
  3. Rasp de wortel, en snij de wortel in kleine stukjes. Bak het mee met de ui en knoflook.
  4. Neem de mango (vers/diepvries). Schil en snijd deze in kleine blokjes, of ontdooi de mango als je diepvries gebruikt.

Laat het mee bakken met de wortel.

  1. Voeg de groente boullion erbij. En kook dit voor circa 15 minuten.
  2. Verwarm intussen de oven op 160 graden.
  3. Haal de korst van het brood, en snijd of steek het brood uit.
  4. Besprenkel het brood met olijfolie. Doe het brood in de oven voor zo’n 8 a 10 minuten.
  5. Rasp de sinaasappel, doe dit bij de roomkaas. Pers 1/3 sinaasappel uit en voeg dit bij het mengsel toe.
  6. Snijd de verse dragon fijn (u kunt ook gedroogde dragon gebruiken), voeg dit bij de roomkaas/sinaasappel.

Roer dit goed door.

  1. Haal het brood uit de oven. Laat eerst afkoelen en smeer daarna de roomkaas erop.
  2. Doe de soep in een soepbord. Leg daar het stukje brood op.

Eetsmakelijk

 

TIP:

* Doordat de oven op 160 graden staat blijft het brood mooi van kleur. Maar het wordt wel krokant.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s