Makkelijke tomatensoep met couscous


Heel vaak sta ik in de keuken en vraag ik mezelf af, “wat kan ik maken met de producten die ik heb”. Daaruit komen meestal hele gekke, maar vooral lekkere recepten. Het recept wat ik vandaag deel is niet lekker, niet yummie… Nee, het is GODDELIJK lekker! Je maakt het met producten die je veelal wel altijd in huis hebt! 

Tomatensoep met couscous.

Wat heb je nodig:
Tomaten (3 per persoon).
Couscous.
Honing.
Citroen rasp.
Suiker.
Zout.
Peper.
Chilli vlokken.
Dille.
Munt.
Kaneel.
Zure room.
Brood.
Cheddar.
Roomkaas.

Benodigdheden:
Pan.
Mes(sen).
Staafmixer/blender.
Snijplank.
Soeplepel.
Evt. schuimspaan.

1. Breng een pan met water aan de kook.
2. Meet wat couscous af, doe dat in een kommetje.
3. Snij in alle onderkanten van de tomaat een kruis, erg belangrijk.

4. Zodra het water kookt, haal je met een soeplepel wat kokend water uit de pan, doe dit bij de couscous.
5. Dek de couscous af met wat folie, prik daar een klein luchtgaatje in.

6. Stop de tomaten in de pan met kokend water, hoeft echt maar heel even (15-30 sec). Door het kruisje aan de onderkant wat je gemaakt hebt laat het velletje gemakkelijk los.
7. Snij ¾ van je tomaten door de helft, pureer/mix dit. De overige tomaten snij je in blokjes.
8. Gesneden en gepureerde/gemixte tomaten mogen in de pan, aan de kook brengen en laten koken.
9. Besmeer je brood met wat boter. Stop het in de oven, op grillstand, voor een minuut of 5.
10. Op gevoel doe je er wat kruiden bij, ik had dit van te voren allemaal in 1 kommetje gedaan. Erg handig.
1. Eventjes laten pruttelen op laag vuur. Voor het opdienen doe je er een lepel zure room in, laat dat “smelten” en daarna kan je opdienen.
Eetsmakelijk.

TIPS
– Je kan ook een gladde soep maken, dan pureer/mix je alle tomaten fijn. Vind persoonlijk een beetje structuur erg fijn in een soep.
– Couscous zou je eventueel kunnen vervangen met rijst.
– Tijdens het koken van de soep, zal je zien dat er een schuimlaag ontstaat. Dit kan je makkelijk met een schuimspaan verwijderen.
– Je kan het brood op eigen smaak beleggen. Het is net wat je zelf lekker vind. Hetzelfde geld voor de korstjes.
– IPV citroenrasp zou je ook alleen het sap kunnen toevoegen. Als je een zuurtje toevoegt, moet je eigenlijk ook een zoetje toevoegen (honing bijv).
– Ik heb gegarneerd met Jalapeno peper !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s