Couscous + gefrituurde aubergine + toetje!


Er zijn eindeloos veel variaties mogelijk met vrijwel alle etenswaren. Pas wanneer je het gemaakt hebt, kom je erachter dat het best erg lekker was.  Daarom deel ik dit, deels makkelijke, recept.  Het fijne is dat je zoveel producten kan veranderen met iets wat JIJ lekker vind.

Ingrediënten:
Couscous,
Aubergine,
Baby spinazie,
Tomaten,
Paprika,
Eieren,
Bloem,
Paneermeel,
Zonnebloem olie.
Kruiden, naar eigen smaak.

Chocolade (wit, puur of melk),
Cake,
Slagroom,
M&M’s,
Oreo,

Benodigdheden:
Pan,
Borden / bestek,
Mixer,
Ballon,
Bakpapier,
Werkwijze:

1. Maak de aubergine schoon, dit doe door het onder water om te spoelen. Droog het af.
2. Snijd de aubergine in stukjes van 1 cm dik, probeer alle stukjes even dik te houden.
3. Leg ze op een bakpapiertje, (kan ook op een bord, maar bakpapier bespaard afwas haha), bestrooi het met goed wat zout. Zout onttrekt het vocht uit de aubergine. Laat het even intrekken.
4. In de tussentijd maak je de “paneer borden” klaar, op 1 bord breek je 2 eieren, klutst het door elkaar. Op een ander bord 2 eetlepels bloem en op het derde bord paneermeel (de droge onderdelen zou je ook op bakpapier kunnen leggen).
5. Ik gebruik Japans paneermeel, dit is net iets grover dan onze eigen paneermeel, zie foto.

6. Je paneert de aubergine, eerst door de bloem halen (word het product droog van), dan door het ei mengsel en daarna door de paneermeel.
7. Je kan dit even invriezen, is niet perse nodig.
8. Breng de olie op temperatuur, de aubergine moet als het ware “drijven” in de olie, zo gaat het ‘frituren’ gelijkmatig.
9. Je kan nu de couscous klaarmaken zoals op de verpakking staat aangegeven!

10. Snijd de groenten die je erbij wilt (Tomaat, paprika).

11. Pak een handje baby spinazie, snijd dit grof door.
12. Als de couscous gaar is, meng je de groenten er doorheen.

CHOCOLADE BAKJES:
1. Blaas de ballon op, net zo groot als jij wilt dat de bakjes worden.
2. Smelt de chocolade (au bain-marie of met de magnetron).
3. De ballon dip je in de gesmolten chocolade. Dit laat je opstijven, kan in de koelkast enof vriezer.
4. Je snijd de cake, eventueel aanmaken met siroop.
5. Klop de slagroom.
6. Bestudeer je koekjes / snoep la, ik had toevallig Oreo en M&M’s liggen. Maar als jij KitKat, Bounty of een snicker (Mits Rapper Sjors het niet heeft opgegeten natuurlijk) hebt liggen, dan kan je dat gebruiken als decoratie.
7. Zodra de chocolade hard geworden is kan je beginnen met het opbouwen van de cake, slagroom en 8. koekjes/snoepjes

Tips:

* Japans paneermeel is niet perse nodig, je kan ook normale paneermeel gebruiken. Wel maakt het Japanse het wat knapperiger.
* Je kan de cake aanmaken met wat siroop, om het natter te maken. Eventueel zou je ook een aantal eetlepels gecondenseerde melk kunnen toevoegen om het smeuïg te houden.
* Couscous maak je smaakvoller door een bouillon blokje te gebruiken i.p.v. alleen water.
* Couscous kan je wat geler laten lijken door er kurkuma aan toe te voegen.
* Mijn leven kreeg een drastische wending toen ik erachter kwam dat mijn slagroom binnen 5 tellen geklopt was in de Magic bullit. Scheelt toch weer 20 minuten kloppen, de armspieren van het kloppen kan je beter gebruiken voor het heerlijke gerecht te eten bijvoorbeeld :).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s