M. 9 maanden

Negen maanden  geleden beviel ik van ons klavertje vier, M. Net als de gehele zwangerschap zijn de eerste negen maanden echt voorbij gevlogen en genieten wij nog iedere seconde van de dag van onze gezinssamenstelling.

Negen maanden veilig in mijn  buik, negen maanden veilig buiten de buik. De rest van zijn leven zullen wij ervoor zorgen dat hij (en de andere kinderen natuurlijk) zich veilig voelen. De bevalling lijkt als de dag van gister, maar zijn er al 270 dagen voorbij gegaan.

Het is gek, beseffende, wat er de afgelopen tijd allemaal veranderd is.
Op het moment dat baby’s geboren worden kennen ze eigenlijk maar 1 ritme, dat is het ritme om continu aan voeding te komen wanneer ze hier behoefte aan hebben. Na de bevalling veranderd dit ineens en moeten zowel de ouders als de baby een nieuw ritme krijgen. Het is gek hoe snel een baby went aan een nieuw ritme, net als de kersverse ouders. M. had erg snel zijn nieuwe ritme door.

Waar een baby direct na de geboorte nog zo fragiel is, krijgt het na ieder “sprongetje” steeds meer kracht. Dit voel je… wanneer je zelf lang haar hebt en je het niet in een staartje wilt doen zodat een baby er heerlijk aan kan trekken.  Alhoewel hij tijdens de zwangerschap ook behoorlijk veel kracht had.

Direct na de geboorte wist je nog niet wat die gekke zwevende dingen waren langs je lichaam, nu weet je heel goed dat het je handen zijn. Je hebt prachtige handen, knul. Dat zullen de handen zijn waarmee je over heel wat jaartjes de liefde van je leven de eeuwige liefde belooft. Wat je ook gaat doen, welke keuzes je ook maakt, besef dat wij altijd jouw hand zullen vasthouden.

Negen maanden geleden wist je nog niet waar je mond voor was, waarschijnlijk dacht je het alleen nodig te hebben om te drinken. Nu weet je dat het meerdere doeleinden heeft.
Dadaba, uruh, bbbbrr, mama… Zei je nu per ongeluk mama? Je maakt hele leuke, aanstekelijke, geluidjes.
Je kan ook echt prachtig lachen, je vind eigenlijk bijna alles grappig. Behalve als je honger hebt, maar over eten moet je ook geen grapjes maken :).

Soms lijk je een beetje eenkennig te zijn. En moet je even wennen aan nieuwe gezichten. Het hoort erbij.

Negen maanden geleden dacht je dat je alleen maar stil zou liggen, nu weet je dat je ook heel goed kan bewegen. Ieder hoekje in je ledikant word goed benut door je.

De band tussen jou en je broer en zussen is bijzonder sterk. Je vind ze stuk voor stuk leuk, grappig en bijzonder. Zij vinden jou (en elkaar) ook helemaal het einde, wanneer ze weten dat jij je flesje krijgt beginnen zij je al te roepen en als het playtime is, dan staan ze allemaal in de rij om ook met jou te “spelen”.

Zoveel wist je negen maanden geleden nog niet. Je hebt zoveel geleerd lieverd. In de afgelopen periode hebben wij ook veel geleerd. Wij boffen maar met elkaar <3.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s