Review : Action Charcoal 3 Step Blackhead Removal Pack


Bij de action verkopen ze het zwarte mee-eter masker, voor 2,69 euro. In 2017 was dit maskertje een behoorlijke rage op het Internet. Je zag het overal voorbij komen. Ikzelf heb zoiets nooit gebruikt. Mijn review is mijn mening, omdat iedere huid anders is kan het ook een ander resultaat geven.

Oke, ik zeg eerlijk dat ik een beetje sceptisch was over dit masker, wellicht zelfs een beetje bang omdat het pijn kan doen. Had er erg hoge verwachtingen van, de reden waarom zal ik straks vermelden. Ook omdat mijn huid erg gevoelig en snel geïrriteerd is, het masker zou heel mijn huid kunnen verpesten. Het masker is voor mee-eters, je smeert het daarom niet over je gehele gezicht, alleen op bepaalde plekken (neus, kin, t-zone).

Je krijgt drie tubes, een toner, het masker zelf en naverzorging. Voordat je het opsmeert is het belangrijk om je huid goed te reinigen op de smeerbare plekken. Even al het make-up verwijderen.
Daarna spray je de toner rechtstreeks op de plekken waar je je masker wilt, je kan ook wat op een watje spuiten en op die manier je gezicht ermee insmeren. Volgens de gebruiksaanwijzing moet je dit even laten intrekken (8-10) minuutjes en daarna afspoelen met lauw water.
Tube nummer 2, het masker, is voorzien van een seal. Zo weet je dat het product niet open is geweest. Je kan het met je handen aanbrengen, wel handschoenen dragen, met een make-up kwast (haren of silicone), ik heb het aangebracht met een stokje, zo kan je het secuur aanbrengen.
Aanbrengen ging gemakkelijk.
Volgens de gebruiksaanwijzing moet je de randen dikker aanbrengen en vervolgens 15-20 minuten laten inwerken.
Over de aanbevolen inwerktijd twijfel ik. Ik heb het langer laten inwerken en alsnog waren bepaalde stukken nog niet opgedroogd (overgrote deel wel!).

Het meest angstige moment was het verwijderen ervan. En het moment waarop ik hele hoge verwachtingen had brak aan. Heb de afgelopen 24 jaar nog nooit een mee-eter masker gebruikt, dus dacht dat er hele bergen troep uit zouden komen.
Vond het verwijderen van mijn neusgedeelte geen pijn doen!, wellicht dat andere plekken wel gevoeliger zijn, de neus in ieder geval niet.
De mee-eter troep was erg bescheiden haha.
Als laatste stap smeer je een moisturizer op, het masker blijft namelijk een agressief middel voor op je huid waardoor het goed verzorgd moet worden nadien.

Mijn huid ; gevoelig en snel geïrriteerd, heeft hier goed op gereageerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s