Aanrader : Serie Black

Bron: Netflix 

“Mij zal je nooit een Koreaanse serie zien kijken”, riep ik jaren. Dat was voordat wij zowat alle leuke series van Netflix gezien hebben. Totdat mijn man, op een dag, tegen mij zei “je houd toch van meesleurende en depressieve series?”, waarop ik volmondig – net als tijdens de huwelijksgeloften – ja antwoordde.

Er waren wel een paar dingetjes, het zou om een Koreaanse serie gaan, wel Nederlands ondertiteld (lang leve Netflix). Ik mocht niet, al voordat de serie begonnen was, zeggen dat het niets aan is. Het leek een onmogelijke opgave, maar in plaats van niet zeggen dat het niet leuk was, begon ik tijdens de eerste aflevering gemaakte fouten te bespreken. Zo typisch.

De eerste aflevering was wel een inkomentje, je leert de personages kennen. De afleveringen duren 90 minuten, je kijkt in principe steeds een film.

Korte samenvatting :
De serie gaat over een vrouw, Ha-ram, zij kan andermans dood zien aankomen. Haar jeugdliefde, detective Han Moo-gang/Joon, komt ze tegen. Ze besluiten samen te werken en zo te voorkomen dat er nog mensen overlijden. In de eerste aflevering proberen ze een gijzeling in een winkelcentrum te voorkomen, door de gijzelaar te arresteren. Detective Han gaat later, op vraag van de gijzelaar naar het winkelcentrum om medicatie op te halen. Niet wetende dat ze de verkeerde  hebben vastzitten en Detective Han de gijzelnemer is.
Op hetzelfde moment is er op een andere plek een “zielenhaler” de normale wereld ingegaan en besluit Black (doodsengel), naar hem opzoek te gaan, in het lichaam van de reeds overleden detective Han. Hierna begint het verhaal pas echt, daarom zal ik verder niet vertellen wat er gebeurd.

Wij zijn inmiddels op de helft met kijken en deze serie heeft zoveel indruk op mij gemaakt dat ik er wel over moest schrijven.
Vanaf halverwege aflevering 1 word je meegezogen in het verhaal, de personages en hoe het gefilmd/geacteerd en geschreven is. Na iedere aflevering ben je eigenlijk meteen benieuwd na wat de volgende aflevering brengt en kan je eigenlijk niet wachten. Op een gegeven moment merk je niet eens meer dat er Koreaans gepraat wordt.
Mijn levensmotto is “hoe meeslepender hoe beter”, maar bij aflevering vijf ben ik er achter gekomen dat de hoeveelheid drama ook grenzen heeft. Wauw, wat was het een heftige aflevering. Het was zo intens dat zelfs ik even moest bijkomen. Ik zat zo in de serie dat ik vergeten was dat mijn man naast mij lag, dacht dat ik alleen was. Toen het afgelopen was, vertelde ik  mijn man dat ik wel moeite zou hebben met slapen en inderdaad ; het was een lange nacht.

Black is erg goed in elkaar gezet, het klopt precies.
Het moeilijke van de serie is dat Ha-ram wilt voorkomen dat er mensen overlijden terwijl de Doodsengel/Black juist wilt voorkomen dat Ha-ram mensen gaat redden.

De serie Black kan ik iedereen aanraden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s