Serie Black (2)

Bron: Netflix 

Inmiddels hebben wij een paar weken geleden de serie Black helemaal uitgekeken. Eerder had ik al een artikel geplaats, nadat wij de eerste 5 afleveringen gezien hadden, met wat mijn mening tot so far was over de serie. Nu mijn complete mening.

Korte samenvatting over de serie:
De serie gaat over een Grim reaper, voor ons beter bekend als “Magere hein”, hij draagt het nummer 444. Zijn vorige partner is weggelopen en 444 besluit hem achterna te gaan om hem te zoeken. Maar om niet herkend te worden door de wegloper, verplaatst hij zichzelf in een ander lichaam.
Op hetzelfde moment vindt er een gijzeling plaats in een winkelcentrum, Detective Han Moo-gang is de gegijzelde en overleeft het niet. 444 gaat in zijn lichaam. Voordat Han overleed heeft hij met Ha-ram afgesproken om de wereld te redden, omdat zij aan schaduwen kan zien dat iemand op welke manier dan ook overlijd.
Omdat 444 altijd zwart draagt, zodat Ha-ram geen schaduwen in zijn lichaam ziet, wordt hij “Black” genoemd. Black is mensenvreemd en dit zorgt voor veel ongemakkelijke momenten.

De eerste aflevering was een inloper, zaten een aantal onlogische scenes in, maar hoe meer afleveringen er verstreken hoe beter het werd. Met als eerste hoogtepunt aflevering 5. Ben er nog steeds ondersteboven van.
De daaropvolgende afleveringen hadden allemaal iets wat het “dramatisch” maakt, misschien niet allemaal dramatisch in de zin van wat er gebeurd, maar de sfeer was het in iedere aflevering wel.
Er zitten verschillende plottwisten verwerkt in de serie, waardoor je juist met personages gaat meeleven of ze juist niet zo aardig gaat vinden. Personages blijken ineens aan het eind van de serie niet zichzelf te zijn geweest.
Vind het wel jammer dat er in de laatste paar afleveringen informatie gedeeld word, wat niet eerder in de serie bekend is gemaakt, waardoor je als kijker niet echt kan speculeren wat er later gebeurd.
Omdat de Grim reapers hun geheugen zijn kwijtgeraakt, zodra ze in een mensenlichaam komen te zitten, weten ze niet wie ze zijn. Black komt erachter wie hij was toen hij nog in leven was. Ondanks dat zijn ware identiteit iedere aflevering in principe verteld werd, missen de belangrijke details (die wel pas 1-2 afleveringen voor het einde bekend werden gemaakt).
Qua heftigheid waren bepaalde details en scenes nogal heftig en voor mij, als moeder, best schokkend en ongelofelijk.
Voor mijn gevoel is Black wel de serie van het jaar geworden.

Wel ben ik van mening dat 1 seizoen van deze serie genoeg is. Je moet stoppen op het hoogtepunt en daarna niet nog een seizoen willen maken, dat zou het hele verhaal niet veel goeds doen.

Er is nog 1 liedje uit de serie wat ik jullie niet wil onthouden, keer op keer raakt het mij. Gewoon bij het linkje opzoeken en luisteren giert er zoveel door mijn lichaam.

Nu kijken wij A Korean Odyssey.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s