V-tech Toet Toet

Voor kinderen vind je in de winkel echt bergen met speelgoed, maar wat is nu leuk, avontuurlijk, leerzaam en kan je veranderen waardoor het niet steeds hetzelfde is. Ik vond iets wat aan deze “eisen” voldoet. V-tech toet toet collectie.

Een hele tijd terug hadden wij voor de kinderen verschillende versies. Wij hadden :
– Vtech Toet Toet Garage.
– Vtech Toet toet Ruimtestation.
– Vtech toet toet Politie bureau.
– Vtech Toet toet Trein station.
– Vtech Toet Toet Brandweer kazerne.
– Vtech Toet toet losse wegdelen.

Het is een hoop bouwen, verbouwen en veel verpakking (dozen), maar wat is mijn (of eigenlijk de ervaring van mijn kinderen hiervan)?

Wij zijn tot een gezamenlijk oordeel gekomen, mijn mening telde gelukkig ook mee, waardoor wij tot een uitkomst gekomen zijn: In elkaar zetten duurt even, maar het is het waard.

Doordat je de verschillende speelsets apart of gezamenlijk kunt gebruiken hebben de kinderen er eindeloos speelplezier aan. Door de bijbehorende wegdelen en de wegdelen die je los erbij kan kopen kun je vele wegen bouwen, je kan alle onderdelen aan elkaar koppelen, je kan bepaalde onderdelen aan elkaar koppelen of je houdt de toet toet versies los van elkaar. Door de wegdelen kom je erachter dat er meerdere wegen naar Rome zijn.
De bouwwerken hebben allemaal wel “iets” waardoor de grove en fijne motoriek gestimuleerd wordt.

Bij alle verschillende toet toet versies krijg je er een auto bij. Bij het trein station krijg je een zelfrijdende trein.

Door de toet toet auto’s (die je ook los kunt krijgen), leren kinderen spelenderwijs woorden, liedjes en meer. Taalkundig heeft het een aantal voordelen.
De auto’s hebben allemaal een aparte naam.

Naast Toet toet bestaat er ook “zoef zoef”, voor als je kind meer van dieren houdt of hij/zij wat afwisseling wilt en niet alleen met auto’s wilt spelen.
Wij hebben zelf een paar zoef zoef dieren. Tygo Tijger bijvoorbeeld, deze zegt oa : tijgers zijn heel vlug, ik ren super snel, ik kom altijd bij je terug.
Tijgers in het wild zijn mensonvriendelijk, vind het daarom een beetje onrealistisch dat Tygo aangeeft altijd terug te komen bij je. Maar de fantasie van kinderen is eindeloos, waarschijnlijk zullen zij er niet zo over nadenken.

TIP:
Wist je dat je op Aliexpress toet toet auto’s vinden kan? Je ziet wel dat ze nep zijn en ze zeggen niets.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s