Kun je de bevalling opwekken?

Als je het einde van je zwangerschap nadert zijn er een aantal methoden die je zelf kunt proberen om de bevalling te vervroegen. Ik heb er een aantal geprobeerd. Belangrijk om te weten: Afgeraden wordt, om deze manieren, te gebruiken voor de 37 weken! Daarnaast is het belangrijk om te weten dat het geen zekerheid geeft dat de bevalling ook daadwerkelijk begint.

Geschreven na bevalling M. Inmiddels zouden er nieuwe methodes bij zijn gekomen.

Frambozenblad thee
Vanaf 37 weken heb ik heel regelmatig frambozenblad thee gedronken, volgens fabeltjes zou dit de bevalling kunnen opwekken. Echter, zou het alleen maar een positieve invloed hebben op een eventuele baarmoedermond rijping en een voorspoedige bevalling met weinig bloedverlies.
De eerste periode merkte ik dat het erg weinig deed, maar in mijn achterhoofd hield ik er rekening mee dat het in ieder geval niet kwaad kan om het te drinken. Toen ik de 39 weken naderde merkte ik na ieder kopje dat ik er voorweeen van kreeg, helaas zwakte dit binnen het uur weer af.

VSM Caulophyllum tabletten
Deze tabletten zijn online te koop of in een winkel zoals de Tuinen (ik heb ze online besteld). Er zijn een aantal vrouwen die baat hebben bij deze tabletten waarbij de bevalling erna begon of bij wie de bevalling hierdoor soepel verliep. Je moet 3x per dag 2 tabletjes laten smelten onder je tong. Ik zelf merkte weinig van deze tabletten, kreeg wel wat vaker een harde buik, maar meer deed het niet. Helaas geen bevalling hierdoor. Ook zou het een positieve invloed hebben op de baarmoedermond en zorgen voor weinig bloedverlies.

Bij de bovenstaande manieren kan ik wel zeggen dat ik heel weinig bloedverlies heb gehad tijdens/na de bevalling!! Mijn baarmoedermond zag er volgens de verloskundige erg gunstig uit vanaf 37 weken en mijn ontsluiting vorderde tijdens de bevalling erg snel! OF het hierdoor komt, niemand zou het weten.

Drukpuntmassage
Er zijn verschillende drukpunten (vooral rond je voet) waar het in verbinding staat met je baarmoeder. Je kunt dit thuis zelf masseren of laten masseren door je partner/vriend. Dit is natuurlijk een heel ontspannen manier. Ik zelf deed het altijd wanneer ik onder de douche zat, extra ontspannen dus. Als je de juiste plek te pakken hebt (wat soms een beetje lastig is als je vocht vast houd) dan merk je het meteen, je baarmoeder trekt dan al gauw samen. Buiten dat ik iedere avond heel ontspannen uit de douche kwam heeft het niets uitgehaald haha. Maar een aanrader is het zeker. Ook tussen het vel van je duim en wijsvinger zit zo’n plek.

Tonic drinken

Met 40 weken zwangerschap heb ik Tonic in huis gehaald, dezelfde avond heb ik dit gedronken. Jemig wat is het ranzig, denk dat je nog beter aan beddengoed kan sabbelen haha.  Buiten de spuugneigingen merkte ik dat mijn baarmoeder hier prima op samentrok. Nog beter dan de bovenstaande manieren!   Wel kreeg ik na een paar dagen, om precies te zijn 2 dagen, Tonic drinken spontaan weeën… En werd onze zoon M. geboren.

Strippen
De verloskundige praktijk waar ik liep, had mij met 38w gestript (normaal doen ze dit vanaf 40 weken). Je zou binnen 24-48uur iets moeten merken, anders is het “mislukt”. Heb de hele dag zitten wachten op de weeën, maar nee hoor.. Helemaal niets. Behalve dat ik de dag erna een ranzige slijmprop ben verloren. Met ranzig bedoel ik dus echt ranzig, daar was het drinken van Tonic niets bij. Laten we het erop houden dat het leek op iets dat aan het ontbinden was. Met 39 weken hebben ze het weer herhaald, weer wachten op weeën, weer niets behalve de slijmprop. Met 39+6 weer geprobeerd, kreeg wel vaker voorweeen!! Dit keer verloor ik een helderrode slijmprop, was anders dan de vorige keer. 4 dagen later begonnen de weeën, dus officieel heeft het “niet geholpen”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s