Extra : Vriendin #MeToo + mijn bijdrage


Voor het tijdschrift ‘Vriendin’ werd ik gevraagd om een kleine bijdrage te leveren aan een specifiek onderwerp. En ik moet hierbij heel eerlijk toegeven dat ik hier een paar nachtjes over moest slapen, toch deed ik het. Wat sommige wel zullen weten is dat het deze maand precies een jaar geleden is dat #MeToo het leven ingeroepen werd en Viral ging. Wereldwijd ging het hierover.

Vriendin vroeg mij om mijn mening, ervaring en toekomstperspectief te vertellen. Toekomstperspectief in de zin van ‘wat als jouw kinderen vertellen dat dit hen is overkomen’.

In de vriendin, weekblad nummer 40, lees je naast mijn bijdrage ook nog de ervaring van zes andere prachtige en sterke vrouwen.

Jaarlijks worden er helaas nog steeds vele vrouwen slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag.
Wat door de ander gezien wordt als ‘iets voor eventjes’, zal voor de ander de rest van zijn/haar leven bepalend zijn in de keuzes die gemaakt worden, de nachtmerries waar over gedroomd word, het schuldgevoel voor een heel lange tijd en het zal een invloed hebben op de dagelijkse bezigheden en eigenlijk vrijwel iedere stap die je hierna zet, maak je met de gedachten van #metoo in je achterhoofd.

Het komt goed, op een dag zal de zon weer schijnen op de plekken waar het voorheen altijd alleen nog maar stormde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s