A. 4 jaar

Onze grote automonteur vindt kaarsjes uitblazen niet zo heel leuk, maar omdat hij daarna taart krijgt en waarschijnlijk veel nieuwe autootjes voor zijn automuseum is hij bereid om gezellig mee te doen en daarna vindt hij het stiekem wel heel erg leuk. A. blaast over een paar daagjes vier kaarsjes uit.

Wanneer ik mensen vertel dat onze grote knul nog maar 42 centimeter was bij zijn geboorte, geloven de meeste het niet als ze hem nu zien. Hij groeide van een teddy naar een beer van een vent haha, maar wel ‘mama’s beer van een vent’.

A. is zo ondeugend dat wanneer hij iets doet waarvan hij weet dat het niet mag, je je lach niet kan inhouden omdat het stiekem eigenlijk heel erg grappig is.  Hij lijkt teveel op mij en ik zie het terug in zijn streken.

Waar hij met zijn jongere zusje en broertje het wel voor elkaar krijgt om naar hun leeftijd te spelen, kan hij zich aanpassen aan het speelniveau van zijn grote zus D.  Hij speelt met zijn grote zus spelletjes op Roblox, zoals MeepCity (waar hij een eigen huis heeft) en Granny (dat vindt hij super gaaf).

A. is heel erg gemotiveerd om alle Thomas de trein namen te kennen, ze te onderscheiden van elkaar en dat geldt ook voor de auto’s uit Cars.  Hij is een echte kenner.  Hij kan vloeiend Engels praten, men verbaast zich hierin en zijn allemaal onder de indruk. Zijn grote zus vindt het leuk om juffrouw te spelen als ze ’s avonds in bed liggen en leert hem van alles zodra ze Roblox spelen.
Het afgelopen jaar is hij erg vooruit gegaan, zowel in zijn ontwikkeling als in zijn lengte.  Hij is erg groot geworden, soms kijken we gezellig onderuitgezakt op de bank oude filmpjes en foto’s terug en ondanks dat A. bij iedere foto benoemd wat hij ziet, worden wij alleen maar trots dat hij bij ons gezinnetje hoort.

Naast dat hij een hele stoere en dappere kant heeft, heeft hij ook een ‘plakken aan mama’ kant en hij schaamt zich er helemaal niet voor, hij vindt het heerlijk om te kroelen of mijn benen te gebruiken als springkussen, dat neem ik vanzelfsprekend oor lief. Het afgelopen jaar heeft hij een hele leuke karaktertrekje erbij gekregen, namelijk als wij lachen, ligt hij ook in een deuk, ook al weet hij niet waar het over gaat.

A. gaat sinds een lange tijd drie hele dagen naar school en hij vindt het leuk, hij heeft vriendjes/vriendinnetjes. Maar het meest leuke van een schooldag vindt hij opgehaald worden door mama zodat we saampjes een live auto concert, vol kinderliedjes, kunnen geven, voor we de andere ophalen. Want wat niemand eigenlijk weet is dat mama stiekem Max Verstappen skills heeft ook ;-), daar zijn A. en ik het in ieder geval over eens.

Grote stoere lieve man,
jouw vierde levensjaar wordt net zo leuk als je derde jaar, met zijn zesjes gaan we er weer iets moois van maken. High five knul, box ouwe.
Nu zit je in de waarom fase en wij moeten ons verantwoorden voor iedere letter die wij jou zeggen. Maar dat we van jou houden en je geweldig, fantastisch en soms een beetje ondeugend bent, spreekt voor zich en hoeft niet uitgelegd te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s