Serie Goblin


Wij hebben weer een nieuwe serie uitgekeken, het is wederom een Koreaanse serie : Goblin. Deze serie is helaas niet te bekijken via Netflix, maar wel via VIKI. VIKI is een site waar je verschillende Koreaanse dramaseries kunt bekijken, je kan zonder account series kijken, maar dan ben je wel afhankelijk van de vele reclames tussendoor, maar je kan ook per maand betalen en dan heb je geen reclames.

Het verhaal.
Goblin gaat over een aantal personages.
Kim Shin – Goblin, door een zwaard in zijn lichaam is hij onsterfelijk.
Ji Eun-tak – Is een middelbare scholiere en is overtuigd de bruid van Goblin te zijn.
Grim reaper – hij is een zielenverzamelaar, hij is zo geworden door zijn zondes en hij heeft geen herinneringen.
Yoo Deok-hwa – ‘familie’ van Goblin.
Kim Sun (Sunny) – een vrouwelijk personage, zij en de Grim Reaper vinden elkaar een beetje leuk. Zij gaat een grote rol spelen nadat de tijd verstrijkt.

De eerste aflevering van Goblin is wederom, net als vele series, een inkomertje. Je ziet een klein deel van zijn verhaal, waarom en hoe hij onsterfelijk is geworden. Wellicht is het niet heel interessant en heb je het idee deze aflevering over te slaan, maar als je het hele verhaal wilt begrijpen heb je deze informatie nodig, want later in het verhaal zie je steeds flashbacks terug en dit heeft te maken met de hele rode draad uit het verhaal.

Eun-tak begrijpt het nog niet meteen, zij kan Goblin oproepen door een kaars uit te blazen. Zodra ze dat gedaan heeft verschijnt hij.
Eun-tak is ervan overtuigd dat zij de bruid is van Goblin, dit is omdat haar moeder (toen ze zwanger was van Eun-tak) is aangereden en Goblin haar negen jaar extra leven gegeven heeft, hierdoor heeft Eun-tak een ‘teken’ op haar schouder en heeft ze een speciale connectie met Goblin.
Alleen is er een probleem, the Grim Reaper vond uit dat Eun-tak zou overlijden zodra ze 29 jaar is. Later in het verhaal wordt haar leeftijd versneld, dan is ze geen scholier meer, maar bereikt ze 29 jarige leeftijd.

Het verhaal krijgt steeds meer diepte en betekenis en zijn sommige momenten zwaar emotioneel. Daarnaast is het een mooi liefdesverhaal tussen twee mensen die door het lot bij elkaar zijn gekomen. Goblin ontkent een tijd dat hij gevoelens heeft voor Eun-tak, maar hij laat steeds meer steken vallen en laat doorschemeren wat hij voelt.

De Grim reaper heeft geen herinnering. Aan de ene kant zou dat juist positief zijn, maar het kent ook zijn nadelen. Ik wil niet heel veel informatie kwijt over de inhoud van deze serie, wel kan ik zeggen dat hij op een moment (op welke manier dan ook) zijn herinneringen terug krijgt.

Toen wij deze serie keken en ongeveer3 afleveringen voor het officiële eind zaten, vond ik die aflevering meer geschrikt als eind, dan het eind waar ze 3 afleveringen later voor kozen.

Het acteerwerk is verrassend goed en de personages zitten erg in hun rol.

Ik vind het fijn om een serie te kijken waar minstens 1 persoon in zit waar ik mezelf mee kan identificeren, dat schept een band. Bij Goblin herkende ik mezelf het meest in The Grim Reaper, meer omdat zijn uitstraling best wel kalm is hahaha.

AANRADER :
Ja!!!! Als je van drama/verdrietige/meeslepende/hartverscheurende series houdt, is dit een serie voor jou!

Wij keken ook “while you were sleeping”, “W” uit en momenteel zijn wij bezig met “i hear your voice”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s