V. 3 jaar


Hoe snel gaat de tijd, de kinderen groeien als kool en over een paar dagen is het feest, want dan blaast onze dochter V. haar drie kaarsjes uit en mag ze een wens doen waar wij allen versteld van staan.

Bijna drie jaar geleden kwam geluk in onze handen geschoven met de geboorte van V. Al drie jaar maakt zij deel uit van het pretpark in ons huis. Dat kleine meisjes groot worden is een feit. Ze is zo groot, zo wijs en ze heeft zo haar eigen willetje.

V. heeft het karaktertje van een moedertje en ze is over het algemeen zorgzaam over veel. Alles vindt ze lief en cute, dieren in het speciaal. Naast een geweldige grote zus ook nog eens een dierenvriendin.

Ze sliep voorheen in een peuterbed, zo’n verstelbare, die je in drie lengtes kan vergroten of verkleinen.  Tijdens het veranderen van het bed heeft madam meegeholpen, zij was de “ik houd de schroefjes wel vast” mevrouw en ze heeft talent. Iedere keer wanneer ik een schroefje nodig had, hoefde ik het niet te zeggen, maar gaf ze het aan me en verblijde ze mij met “assepies” (alsjeblieft). Kortom, klusjes afmaken met haar is keiharde teamwork!

Het afgelopen jaar zijn er een paar dingen veranderd, zo maakt ze nu deel uit van de peuterspeelzaal. Wij hoorde dat V. een echte lachenbek, ze altijd vrolijk en echt een madammetje is.

Ze heeft wat met baby’s, zowel echte als poppen. Het verzorgen zit in haar bloed, net als bij haar mama en grotere zus D.

Samen met haar grote broer A. en kleine broer M. beleeft ze vele avonturen. Zo hebben ze monsters verslagen, auto gereden, gedanst alsof the floor lava is en vliegen ze in een zweefvliegtuig. En dat allemaal in de woonkamer, heerlijke fantasie :).

Terwijl als ze haar tijd met haar grote zus en mij verdrijft, kan ze uren bezig zijn met tekenen, nageltjes lakken, doen alsof ze haar eigen opmaakt en vindt ze het heerlijk om een standaard ritueel te hebben na het badderen: Afdrogen, haren verzorgen met wat olie, bodylotion uitsmeren op haar armen en benen en natuurlijk kan wat Zwitsal parfum niet ontbreken in de collectie.

Ze heeft een favoriet woordje ontdekt, voor als de andere kinderen haar speelgoed willen afpakken zonder te vragen, namelijk: ‘Stop!’, en dan met haar handje recht naar voren.  Grenzen aangeven, super belangrijk voor later. Het is een intelligent meisje.
V. is precies mij, maar zij heeft alles wat ik niet had, met het uiterlijk van manlief.

Kortom: Kleine meid, je bent prachtig, uniek, geweldig en ieder ander positief woord wat jou karakter kan uitblinken. Zelfs dan zullen woorden niet  genoeg zijn om te vertellen wat we eigenlijk bedoelen! We love you.

Gefeliciteerd lieve meid!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s