Serie: While you were sleeping


Sinds wij Viki (site voor oa Koreaanse series) ontdekt hebben zijn wij niet meer weg te krijgen van daar. Via Viki hebben wij While you were sleeping (2017) gevonden. Deze is geheel Nederlands ondertitelt, wat fijn is wanneer je een serie kijkt waarvan je de taal (nog) niet vloeiend spreekt en begrijpt.

While you were sleeping (hierna: WYWS) is een Koreaanse drama serie. Het verhaal gaat in principe over vijf hoofdpersonen, terwijl je – wanneer je de eerste afleveringen kijkt – denkt dat er maar twee personen echt belangrijk zijn voor het verhaal.
WYWS draait om:
Nam Hong-Joo, zij is gezegend met een gave, namelijk waar zij over droomt dat gebeurd ook. In haar situatie zijn dromen geen bedrog.
Jung Jae-chan komt tegenover haar wonen, zijn dromen komen ook uit, is aanklager van beroep, hij is zo’n type waar ieder tienermeisje wel mee wilt trouwen.
Lee Yoo-bum, ook aanklager (corrupt), oude vriend van de vrouwelijke hoofdrolspeelster.
Han Woo-tak, politie agent, heeft stiekem een crush op de vrouwelijke hoofdrolspeelster en hij wordt een goede vriend van de familie.
Choi Dam-Dong, collega van Jung Jae-chan, hij lijkt in het begin maar een bijrol te hebben, maar later blijkt zijn rol best belangrijk te zijn.

Hong-joo en Lee Yoo-bum rijden in een auto, zij verteld hem dat ze droomde over een verkeersongeluk, niet veel later nadat hij dit weglacht en aan haar vraagt wat er precies is tussen haar en Jae-chan vindt het ongeluk plaats. Zijn auto knalt tegen de auto waar Jae-chan in zit.
Na dit incident begint het verhaal pas echt.
Toen Hong-joo nog maar een klein meisje (terwijl ze eruit zag als een jongetje) was, verloor zij haar vader door een verward persoon. De vader van Jae-chan overkwam hetzelfde lot. Ze weten beide niet van elkaar dat ze 13 jaar eerder hechte vrienden waren.
Naarmate de serie vordert word het gezicht van Woo-tak ook steeds vertrouwder, hij schijnt ook te dromen en schaamt zich om het te vertellen. Wanneer hij het verteld, gaan ze opzoek naar de link tussen hun drie, die lijkt niet zo makkelijk te vinden.
Tussen Woo-tak en Jae-chan heerst een soort jaloezie, omdat ze beide een crush hebben op Hong-joo, hier door zal je veel humor terug zien in de serie.   Verder kan ik niet heel veel vertellen over de serie, omdat heel veel afleveringen in het teken zullen staan van het plot.

Wat precies de rol van Yoo-bum en Dam-dong is laat ik in het midden, omdat ik daarmee ookhet hele plot vertel en dan is het niet zo spannend meer.

Ook zie je in de serie nog een bijrol van “Lee Ji-Gwang” en zijn rol is hilarisch, zo’n personage moet iedere serie hebben.

Toen manlief deze serie aanraadde had ik zoiets van “mwah, ik weet het niet”, we zijn toen gaan kijken en vrijwel meteen zie je een bepaalde scene waarbij Jae-chan selfies van zichzelf maakt bij zijn werk, gewoon om er een foto van te hebben en ik ben precies zo. Dus dat was al een personage waarmee ik mezelf kon identificeren. Dan trekt een serie mijn aandacht en konden we niet meer stoppen met kijken. Nog voor de laatste aflevering was afgelopen, miste ik alle personages al.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s