Recept: Groene Smoothie


Het is winter, onze weerstand is lager dan de rest van het jaar en daarom hebben we kans om sneller ziek te worden of griep te krijgen. Wat is het beste wat je kan doen in de winter. Juist, je vitamientjes op peil houden en hoe doe je dat? Simpel, laten we samen een heerlijke groene smoothie in elkaar mixen.

Wat heb je nodig:
Blender/mixer.
Citruspers.
Mes.
Bordjes.

Per persoon:
Vijf sinaasappels.
Twee peren.
1/3e van een komkommer.
Hand vol spinazie.
Munt blaadjes.

1. Snijd de sinaasappels door en pers ze, bij een handmatige pers komt hier wat armkracht bij kijken.
2. Schil de peren, snijd ze doormidden en haal het klokhuis eruit. Doe dit meteen bij je sinaasappelsap, tegen verkleuring.
3. Snijd de komkommer, tweemaal doormidden. Het mogen grove stukken zijn, dat is afhankelijk of je een stevige blender/mixer hebt.
4. Was de spinazie, je zou diepvries bladspinazie kunnen gebruiken, maar voor dit recept gebruik ik verse spinazie.
5. Pluk muntblaadjes.
6. Doe alle ingrediënten in je blen
der/mixer en mix het tot een gladde massa.

7. Je smoothie is niet meteen koud, dus maak dit even van te voren en laat het koelen in de koelkast (of vriezer).

Tip(s) van Angel:
* Je houdt veel sinaasappelschillen over, gooi deze niet meteen weg. Ik kookte de schillen mee met de broccoli en aardappels. Zo krijgen de schillen een tweede leven.

* Je kan ervoor kiezen om er honing bij te voegen of juist een citroen mee te persen, dit werk desinfecterend en zeker handig wanneer je geveld bent door griep!
* Dit is een basisrecept, je kan meerdere fruitsoorten combineren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s