Vraag en Antwoord Angstschreeuw #1


Een geschreven boek roept vragen op en vragen zijn er om beantwoord te worden. In dit artikel lees je de 5 meest gestelde vragen en daarbij het antwoordt. Staat jouw specifieke vraag er niet tussen, schroom je niet om mij een berichtje te sturen.

Hoe heb je de boektitel bedacht?
In april komt er een artikel online waarin ik dit uitgebreid bespreek :).

Nadat je klaar was, heb je nooit getwijfeld?
Ja, sterker nog, nadat ik klaar was en we een paar dagen voor publicatie zaten, heb ik erover nagedacht om alles stop te zetten. Voordat het in de online boekwinkels te bestellen was, had ik een aantal exemplaren binnen gekregen, ben het toen voor het eerst in boekvorm gaan lezen en schrok van de inhoud. Een fysiek boek is zoveel intenser dan een script op de computer. Het gaat heel veel grenzen te boven.

Recensie :
“Ik had gelezen dat je je boek beschrijft als deels misselijkmakend, ik snap je, zo heb ik het ook ervaren, toch kon ik niet stoppen met lezen en was ik alleen benieuwd naar hoe het verderging en afliep. Klasse. Je bent een talent”

Heb je er bewust voor gekozen om het zo gedetailleerd te schrijven?
Absoluut! Ik vertelde mijn man van het boekidee en dat het mijn streven was om zo gedetailleerd mogelijk te zijn, voor mijn gevoel moest Angstschreeuw het idee geven dat wanneer je de letters leest, je het verhaal visueel kan vormen en je alles waarneemt.  Zoals je hierboven leest, hebben de details voor veel twijfels gezorgd, dat was wel een beetje de kanttekening van het zo intens verwoorden.

In je boek beschrijf je het ‘Stockholm syndroom’, hoe heb je de schrijffase hiervan ervaren?
Hier overweeg ik een apart artikel over te schrijven, het is een complex fenomeen en ligt erg gevoelig. Ik zal deze vraag kort beantwoorden: schrijffase hiervan heb ik hetzelfde ervaren als de schrijffase van de rest van Angstschreeuw, ook al lijkt het makkelijker en minder heftig, het blijft iets waar je liever niet over schrijft. Deels omdat niet iedereen dit psychologisch verschijnsel begrijpt of zich hierin kan verplaatsen.

Komt er een tweede boek / ga je door met schrijven?
Zoals mijn levensmotto luid: Zeg nooit, nooit. Wel blijf ik doorgaan met schrijven, maar of dit resulteert in een tweede boek, het is een optie die open blijft staan, al is dat helaas geen garantie. Mocht er wel een tweede boek komen, dan komt dit uiteraard te staan op mijn blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s