Serie : W


Een aanrader om te kijken op de website van viki is de serie ‘W’. Een van de hoofdpersonen uit While you were sleeping speelt hier ook in als hoofdrolspeler. Ik moest wel een beetje lachen toen ik de serienaam zag staan. ‘W’, kort maar krachtig.

De serie W valt in mijn beleving het meest onder fantasy, romantische drama.

De hoofdrolspelers zijn :
Kang Cheol, schietkampioen, alleen na het winnen van een wedstrijd wordt zijn familie vermoord. Hij wordt hiervan beschuldigd, want hij is professioneel schietkampioen. Later wordt hij miljonair.
Oh Yeon-joo, dokter, dochter van een tekenaar.
Oh Seong-moo, vader van Yeon-joo, tekenaar, bedenker van de strip W.

Seong-moo heeft een goedlopende comicstrip, het is erg populair, totdat hij op een dag spoorloos verdwenen is. Niemand weet waar hij is, hij is zonder enige sporen na te laten verdwenen. Zijn dochter en een werknemer van hem gaan opzoek naar hem.
Ineens wordt Yeon-joo door een hand de tekentablet van haar vader ingetrokken, ze komt in een ongewone situatie terecht en moet meteen eerste hulp verlenen. Cheol is gewond en hij weet niet wat er gebeurd is.
Wanneer ze weer terug komt in de kamer van haar vader, blijkt ze maar een half uur weg te zijn geweest, terwijl het in het echt om veel langer gaat.
Ze komt erachter dat Cheol ook de hoofdrolspeler is in haar vaders comic. Daarbij komt ze erachter dat ze switcht in twee werelden, de echte wereld en de wereld waarin de comic leeft.
Steeds komt ze daar voor een reden en wanneer ze cheol laat verbazen of een andere onverwachte emotie in hem los maakt, eindigt het hoofdstuk en komt ze terug naar waar ze was.
Yeon-joo kan in de comic wereld niet verwond raken.  Cheol en Yeon-joo vinden elkaar stiekem een beetje leuk.
Leuk is het, totdat de comic een eigen leven gaat lijden en de tekenaar geen controle meer heeft op wat er afgespeeld moet worden.
Cheol weet in een aflevering naar de echte wereld te gaan, de wereld waar hij niets heeft, hij gaat opzoek naar de vader Seong-moo, daar ontstaat ruzie.
Vanaf dit moment zit je op het puntje van je stoel en gebeuren alle dingen in een snel tempo achter elkaar.

W neemt je heel diep mee in het verhaal, het is erg goed geschreven en bedacht. Soms is het wel verwarrend omdat je op een gegeven moment niet meer weet of het de echte wereld is of de wereld van de comic.
Desondanks is het wel goed te volgen. En omdat Lee Jong-suk (Kang Cheol) erin speelt, waar we allemaal wel stiekem mee in love zijn, maakt het het nog meer waard om te kijken haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s