Kruidvat – action Ovulatie test (2014)


Voor een bepaalde tijd heb ik ovulatietesten gebruikt, voornamelijk de Lifecare testen van action en de ovulatie testen van Kruidvat huismerk.
De Kruidvat ovulatie testen kosten 13,95 (7 stuks) en bij Action betaal je 2,49 (5 stuks).
Als je de prijs per test zou berekenen zou je voor 1 Kruidvat test 1,99 euro betalen.
En de losse prijs voor een Action ovulatie test zou 0,49 euro kosten. Helaas zijn de testen niet los verkrijgbaar.
* Artikel is geschreven in 2014


Wat zijn ovulatie testen?
Een ovulatie test is anders dan een zwangerschapstest. Waar een zwangerschapstest kan testen of je zwanger bent, test een ovulatie test wanneer je eisprong eraan komt. Belangrijk om te onthouden is dat wanneer je een ovulatie test doet, en deze is positief, je eisprong nog NIET is geweest.

Wanneer beginnen met testen?
Omdat iedere vrouw een andere cyclus kan hebben is het lastig om deze vraag met 100% zekerheid te beantwoorden. De gemiddelde om te testen zijn, wanneer je een cyclus hebt van 28 dagen, dat je vanaf de 11e cyclus dag begin met testen. Wanneer je een kortere of langere cyclus hebt, kun je het aantal dagen erbij op- of aftrekken.  Het word aangeraden om tussen 10:00 ’s ochtends en 22:00 ’s avonds te testen, absoluut niet met ochtendurine omdat de urine dan het meest concentreert is.

Uitslag?
Waar het bij een zwangerschapstest zo is dat een streep een streep is, is het  bij een ovulatie test net iets anders. De teststreep moet net zo donker zijn als de controle streep (of donkerder). Is je test positief? Dan heb je je eisprong binnen 12-48 uur,  het heeft zeker zin om net na een positieve ovulatie test gemeenschap te hebben met je partner.

Kruidvat ovulatie testen:
De Kruidvat ovulatie testen zijn per stuk verpakt, er zit een gebruiksaanwijzing in de doos. Kruidvat beweerd binnen 3 minuten de uitslag te hebben. De testen van Kruidvat hebben een hele leuke uitstraling.
Je krijgt 7 testen, dit zodat je een hele week, iedere dag (het liefst ook nog rond hetzelfde tijdstip) kunt testen om zo een duidelijk en betrouwbaar beeld te krijgen van je cyclus.
De Kruidvat testen geven een duidelijke streep.  Alleen kunnen ze soms langer positief blijven dan het mogelijk is. Deze testen heb ik 2x (maanden) gebruikt. De eerste keer bleven de testen 4 dagen achter elkaar positief. En de tweede keer bleven de testen echt maar 1x positief, zoals het hoort.   Vond deze testen persoonlijk erg tegenvallen, had niet bepaald de motivatie om met deze testen te testen. Voornamelijk omdat het best prijzig is. De testen zijn helaas niet zo betrouwbaar als Kruidvat dat zelf aangeeft.

Voordelen:
+  7 dagen achter elkaar testen.
+  Altijd verkrijgbaar.

Nadelen
– Prijzig.
– Kan langer dan 1 dag positief zijn.

Lifecare (Action) ovulatietesten:
De lifecare ovulatie testen zijn per stuk verpakt, er zit een gebruiksaanwijzing in de doos. De testen zien er erg simpel uit, en lijken heel erg op de zwangerschapstesten van Lifecare.  Je krijgt 5 testen, dit zodat je 5 dagen lang, iedere dag (het liefst ook nog rond hetzelfde tijdstip) kunt testen om zo een duidelijk en betrouwbaar beeld te krijgen van je cyclus. De testen geven minder felle strepen, ook wanneer de ovulatie test positief is. Je ziet op het oog dat het positief is, maar ze knallen niet echt.  Lifecare geeft aan om als optie om te plassen over het staafje, dit is echter niet mogelijk. Dan komt er te weinig urine op de teststrip waardoor het risico bestaat dat de test ongeldig word.  Deze ovulatietesten heb ik meerdere maanden achter elkaar gebruikt (alleen tijdens de vruchtbare periode). Wat ik merkte aan deze testen is dat ze echt maar 1x per maand goed positief waren. Soms met een uitschieter naar 2 dagen maar dat heeft te maken met wanneer je precies test.

Voordelen
+ Goedkoop!
+ Snel resultaat.
+ vanwege de prijs kun je overwegen, wanneer je een heel onregelmatige cyclus hebt, om veel langer te testen.

Nadelen
– Niet echt knaltesten, maar zeker wel duidelijk positief/negatief.
– Kan uitverkocht zijn of ineens voor een periode uit het assortiment verdwenen zijn.
– Bij te weinig urine is het mogelijk dat de test niet helemaal goed door loopt, wat dus een ongeldige test als resultaat kan hebben.
– je kan het verwarren met de Lifecare zwangerschapstesten, omdat ze erg op elkaar lijken.

Conclusie:
Aangezien de testen van Kruidvat erg prijzig zijn en niet zo betrouwbaar zijn als de testen van Action zou ik aanraden om voor de Action testen te gaan. Deze zijn 4x goedkoper dan die van Kruidvat, je bent verzekerd van een goed positieve uitslag, mits je de testen goed gebruikt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s