Ontmoet ons tweede huisdier ♥.


Een aantal weken geleden plaatste ik een artikel online waarin ik ons huisdiertje Luna liet zien, was ze geen schatje? Nu kunnen we mededelen dat Luna een maatje heeft en niet zomaar een maatje, maar eentje uit hetzelfde nestje. Met trots laten wij onze tweede slang Nora zien.

Besluit tweede slang.
Bij het ophalen van Luna wisten we het zeker, we houden het niet bij een slang, op een dag komt er nog eentje. Het is 3 april als ik naar de reptielen zaak ga, daar waar Luna ook vandaan komt. Heb er even rond gekeken, want alle reptielen zijn zo schattig. Mijn oog was afgelopen januari ook op een specifieke slang gevallen, eentje die samen met Luna zat. Voor de kinderen was het een complete verassing, kreeg naderhand thuis allemaal kusjes omdat ze zo blij waren.

De naam.
Met de kinderen had ik afgesproken dat als er nog een slang zou komen, zij de naam mochten bedenken, vond het wel zo eerlijk omdat ik onze eerste slang perse Luna wou noemen. Eigenlijk waren de kinderen het er al vrij snel over eens dat mocht er nog eentje komen, de slang Nora gaat heten.
Laat Nora nu net een ventje zijn haha. En hij is prachtig, zwart/grijs/hier en daar wit.

Observeren.
De eerste paar dagen hebben we Nora geobserveerd, hoe doet hij het, spuugt hij niet, is zijn ontlasting goed, ect. Daarna hebben we hem bij Luna gezet en het gaat goed, ze jagen niet op elkaar, ze hebben beide hun eigen plekje, maar het liefst liggen ze samen bij elkaar onder de waterbak.

Karakter Nora.
Nora heeft een compleet ander karakter dan Luna. Dan komen ze uit hetzelfde nestje, maar ze zijn zo anders. Waar Luna echt uber nieuwsgierig en altijd alert is, heeft Nora meer een afwachtend karakter. Hij vindt alles wel prima, kan chillen op je hand (maar hij vind de bank wel de juiste plek om nieuwsgierig te zijn).

Eetgedrag.
Het is algemeen bekend dat dit type slang altijd wel honger heeft, toch blijft het afwachten of het ook echt zo is. De eerste maaltijd bij jezelf thuis is altijd een beetje hopen dat het goedkomt. En of het goedkomt! Jeetje, Nora is de vuilnisbakkenras onder de reptielen. Waar Luna haar eerste muisje halverwege op had, had Nora zijn tweede muisje al helemaal op.
Afgelopen week heeft Nora voor het eerst een grote maaltijd gehad, hij deed hier langer over dan toen hij 2 kleine pinkies kreeg.

Het is zo grappig om Nora ook een ‘hij’ te noemen, maar dat maakt hem wel speciaal.
Ook van Nora zal ik verveldagboekjes bijhouden!

Note: gewicht Nora op 20 april, 31 gram.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s