En toen ging het verven van mijn haren fout.


Afgelopen weekend besloot ik de vakantie af te sluiten met een nieuw kleurtje in mijn haar van een merk wat ik nog niet kende. Dit liep uit op een teleurstelling en een ramp. Wat er precies gebeurde, wat mijn reactie was, hoe en of ik het heb opgelost lees je in dit artikel.

Heb mijn haar de afgelopen maanden alleen geverfd met fancy paarse (semi) haarverf, omdat dit steeds het resultaat gaf wat ik wou kon ik de permanente verf fijn laten liggen. Wel was mijn uitgroei erg donker en pakte mijn paarse haarverf dit eigenlijk niet, besloot om die reden dit weekend daar iets aan te doen. Wou mijn coupe voorzien van een egale kleur om zo wellicht een nieuw canvas te creëren voor toekomstige kleurtjes.

Ik had een tube haarverf liggen van het merk Sebastian Cellophanes en wij (manlief en ik) hadden hele hoge verwachtingen van dit merk, aangezien het een nogal prijzige tube is, het is namelijk vijftig euro.  De tube die ik had zou mij een mooie blonde kleur geven, ben van mezelf al blond dus wat kan er mis gaan? Nou, ALLES!

Maakte ’s avonds de tube open en het goedje zag er vreemd uit, het had een vreemde kleur, ik zou zeggen : menstruatie achtige kleur, maar je zou het ook een soort roestkleur kunnen noemen. Vond het vreemd, hoe kan dat ooit blond worden of het accentueren, als het goedje paarsachtig was had ik het nog begrepen (vanwege het kleurencentrum).

Smeerde het uit op mijn haren en het begon echt rood te kleuren. Gaf het merk het voordeel van de twijfel, zij hebben het geproduceerd, dus zouden ze die menstruatie achtige kleur wel voor een reden gedaan hebben.

Na een half uurtje uitgespoeld en merkte meteen op dat wat van mijn haren afkwam een rode kleur had, het voelde alsof mijn haarzakjes hun menstruatie gekregen hadden en tussen mijn teleurstellende inwendige tranen door, zag ik dat de punten rood/oranje waren. Toen ik de badkamer uitkwam, vroeg manlief meteen of het gelukt was en vertelde hem over welke kleur het had, hij stelde mij nog gerust dat het nog wel goedkomt.

De volgende dag was de schade goed zichtbaar. Het was oranje, ik was een ginger! Niet eens een echte, maar een Chinese Ginger, je weet wel, een namaak. Begrijp mij niet verkeerd, ik vind rood/oranje harige personen echt prachtig en beeldschoon, ben jaloers op die haarkleur, maar niet op mijn hoofd.
Zelfs mijn bijna achtjarige dochter zei “jouw haar is crazy”.

Ging gehaast naar de winkel, om mijn oude vertrouwde permanente kleur te halen. Ben thuis meteen met de blonde kleur van Syoss eroverheen gegaan.  Twijfelde eerst om het te ontkleuren (bleken), maar dat beschadigd het haar zo erg. Daarnaast, heb ik hooikoorts en na het bleken voelt mijn haar als stro, hatsjoe hahaha.

De haaraanzet was geel, de rest was nog wel ‘oke’. Als ik aan geel haar denk, denk ik eraan om dat te bestrijden en te lijf te gaan met paars. Paars is het medicijn voor alles. Heb eerst zilvershampoo gebruikt, half uur laten intrekken en mijn aanzet was iets minder geel, maar nog steeds geel en de rest van het haar was goed.

Daarna heb ik mijn paarse haarverf gepakt, dat heel erg verdund conditioner en dat iets langer dan een half uur laten zitten. Toen het haar nog nat was, was de aanzet nog steeds een beetje gelig, maar aanzienlijk minder. Zag tijdens het drogen dat het steeds beter de goede kant op ging en werd het bijna zoals ik het wilde hebben. Om de aanzet nog beter te maken kan zilvershampoo tijdens het wassen wel helpen en het net die extra boost geven.

Geen haar op mijn hoofd dat ik het merk Sebastian Cellophanes nogmaals in huis heb.
Je hebt letterlijk gezien een prijs van vijftig euro op je hoofd en het is het niet eens waard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s