Onze derde slang ♥

Dit jaar staat vooral in het teken van super leuke kennismakingen en vandaag heb ik er weer eentje gepland staan. Het zal je misschien niet verbazen, maar wij hebben er weer een nieuwe huisgenootje bij.  Is het weer zover? Ja, hahah. Maak kennis met onze nieuwe – vooral misschien – enge slang.  UPDATE: Vanaf vandaag hebben mijn slangen ook een eigen pagina op mijn blog, daar lees je meer over in dit artikel.

Ik introduceer Nola, onze derde (ratten)slang! Ze is nu al een maandje bij ons.

Uiterlijk:
Zoals je wellicht kan zien ziet Nola er een beetje anders uit, anders dan de andere slangen, dat komt omdat ze een albino slang is. Albino slangen hebben weinig tot geen pigment en het is voor iedereen wel bekend dat pigment ervoor zorgt dat er kleuren ontstaan.
Je kan haast letterlijk door haar lijfje heen kijken, wanneer ze gegeten heeft zie je het muisje zitten, omdat het muisje donkerder is dan haar lijfje. En ja, je kan zelfs haar ontlasting zien zitten net voor de cloaca
Ze heeft prachtige rode ogen, wat het wellicht lastiger kan maken om te achterhalen wanneer ze gaat vervellen.

Nola ophalen:
Waar onze vorige twee slangen uit een reptielenzaak komen, komt Nola van iemand particulier. Ik zat wat rond te snuffelen op het internet en vond haar prachtige verschijning. Deze morph kom je niet zo snel tegen in een reptielenzaak, de kans dat deze als een van de eerste weg is, is bijzonder groot. De man van wie ik Nola kon kopen, woonde een stuk dichterbij dan de reptielenzaak en dat is erg fijn.  Het nadeel van particulier is dat je niet weet wat de geschiedenis is, zo kreeg ik Nola bijvoorbeeld mee in een handig bakje, maar het bakje rook naar cannabis. Natuurlijk had ik zelf ook een simpel bakje meegenomen en heb haar daar in gedaan.

Observeren:
Wanneer je een nieuwe slang hebt, is het beter om ze eerst een paar dagen te observeren.  Door dit te doen kom je er al snel achter wat je in huis gehaald hebt, of het zover te zien is, gezond is. Je wilt dieren niet teveel stress meegeven en niet gelijk in het diepe, met twee andere slangen, gooien. Zag dat ze het na een paar dagen goed deed, dus besloot haar na een paar dagen voorzichtig kennis te laten maken met de andere twee.

Karakter:
Nola heeft over het algemeen een rustig karakter, vooral als je haar alleen vasthoudt. Zodra je alle slangen tegelijk vasthoudt, dan worden ze standaard hyper. Wanneer het etensdag is, houd ze zich het liefst afzijdig, ze neemt de tijd om haar eten te laten zakken. Ze heeft de andere slangen geaccepteerd. Nola is momenteel de enige die stil op de weegschaal blijft liggen om gewogen te worden.

Eetgedrag:
De verkoper schreef bij zijn advertentie dat al zijn slangen zowel levend als diepvries eten. Dat is prima, want al mijn slangen krijgen diepvries en de twee die ik al had eten ook moeiteloos diepvries. Hij vertelde dat ze de dag ervoor gegeten had.
Ik gaf haar een paar dagen later, samen met de andere slangen, te eten. Wat mij meteen opviel was dat Nola’s staart heel hard begon te trillen (dat doen slangen wanneer ze bang/angstig zijn), ik gok dat de vorige eigenaar niet de moeite genomen heeft om zijn slangen te voeren en de muizen steeds in het terra gelegd heeft en dat ze schrok omdat toen ik haar eten gaf, er wel ineens een dode muis was die haar aan het ‘uitdagen’ was. Uitdagen is goed voor het jachtinstinct van de slang.
Ze heeft de afgelopen weken prima gegeten, ze eet de precieze hoeveelheid wat de andere ook eten, ik merk dat ze de afgelopen weken gegroeid is.

EIGEN PAGINA VOOR DE SLANGEN:  

In de menubalk vindt je “mijn reptielen” daar onder zie je de namen van de slangen staan en zodra je daar op drukt kom je op hun persoonlijke pagina terecht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s