Mijn tatoeages + foto’s

collage (19)Bijna iedereen weet dat er achter vrijwel alle tattoos een betekenis zit, want je zet het niet voor niets de rest van je leven op je lichaam. Ik heb verschillende tatoeages op verschillende plekken en ze hebben allemaal een verschillende, voor mij belangrijke, betekenis. In dit artikel praat ik je bij over welke ik heb en wat de betekenis erachter is.

Allereerst het antwoord op de vraag van velen. Doet het pijn?
Bij mijn antwoord moet ik er wel bij vermelden dat ik persoonlijk een hoge pijngrens heb. Voor mij voelde het meer als ‘gekietel’, tuurlijk, het is en blijft een wond wat je creëert, gevuld met inkt, naderhand kan het gevoelig zijn, vooral als het geneest en je kleding schuurt er tegenaan. Maar persoonlijk vond ik het niet pijnlijk.

Ik zal de tattoos sorteren op oud naar nieuw.

Eerste tattoo :
er zijn buiten mezelf twee mensen die weten op welke plek deze tattoo geplaatst is, hoe het eruit ziet en wat de betekenis erachter is. Ondanks ik hier al heel erg lang mee rondloop, zeker meer dan tien jaar, heb ik nog altijd geen spijt van het ontwerp en hoe het eruit ziet. Omdat zo weinig mensen van deze weten, hou ik deze liever geheimzinnig :).
Van deze geen foto. 

Tweede tattoo:
Dit is een stick and poke, gezet onder schooltijd tijdens een biologie les, ja echt haha. Het symbool is een nietje, je weet wel, van een nietmachine. De betekenis erachter is triest. Op mijn school zat een persoon en die persoon (plus de kinderen die eromheen zaten) vonden het leuk om beide zeiden van een nietmachine uit elkaar te trekken en het deel waar de nietjes uit komen in mijn hand te drukken.
Daarom een symbolisch nietje, een reminder aan die tijd. Slechtste stick and poke ooit haha, twijfel eraan om deze te coveren.

derde tattoo :
Mijn derde tattoo besloot ik te zetten nadat mijn dochter D. geboren werd, het is haar naam, recht boven mijn hart. Het idee en de betekenis is dat ze op die manier altijd in de buurt van mijn hart zit, vond dat idee erachter erg mooi en bijzonder.

Naam is geblurred!

Vierde tattoo :
Mijn vierde tattoo is een Arrow (pijl) op een van mijn onderbenen. Het is zo’n simpel symbool, maar met een behoorlijk positieve gedachten. Een Arrow gaat altijd vooruit, nooit achteruit. Moraal is dat je altijd vooruit moet gaan en eigenlijk niet achteruit.

Vijfde tattoo :
Boven mijn knie zit een wave (golf). Een golf begint altijd rustig, heeft een hoogtepunt en zakt daarna af. Ook al krijg je te maken met een hoge golf, het zal altijd afzakken en je vaart terug op rustig vaarwater.

Niet een heel duidelijke foto

Zesde tattoo :
Iets boven de golf zit een gecombineerde tattoo, het is namelijk de staart van de Duivel met een Engelen halo. Het spreekt voor zich dat het staat voor twee kanten, de slechte kant en de goede kant, iedereen heeft beide kanten.

Zevende tattoo :
Op mijn linker bovenarm staat een driehoek, men vraagt wel eens of dit staat voor Illuminatie en dat had inderdaad zo kunnen zijn. Iedere punt van de driehoek staat ergens voor en het heeft meerdere betekenissen, oa.
– Vader, moeder, kinderen (man, ik en de kinderen).
– Verleden, heden, toekomst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s