Slang Rocky

IMG_7249
Drie keer is scheepsrecht zegt men, niet bij ons, hier is vier keer scheepsrecht. Kort geleden ben ik jarig geweest en mijn verjaardagscadeau is iets wat iedereen wel zou verwachten, een slang. Again? Ja, alweer haha. Dit keer geen rattenslang, maar een heuse Python.

Dat ik gek ben op rattenslangen wist iedereen al, heb er drie en ze zijn geweldig, maar de mensen om mij heen vertelde mij ‘ik zie jou nog weleens met een python lopen’, het idee om er een in huis te nemen was er altijd al en net voor mijn verjaardag was het zover. Ik laat je kennis maken met Rocky, de Ball python.  Ze is over de anderhalve meter en boven de 1700 gram.

Rocky is een vrouwtje, om specifiek te zijn een ‘bewezen kweekvrouw’, dus mochten wij in de toekomst willen kweken met pythons, gaat het met Rocky goedkomen. Ze is een volwassen python. Haar naam is een leuk verhaal, mijn oudste dochter had het idee om allemaal potentiele namen op te schrijven en ik daar eentje van mocht uitkiezen, het was een behoorlijk lange lijst. Uiteindelijk hebben wij met zijn tweeën de leukste uitgekozen en hebben we daarna met het hele gezin gestemd, Rocky kreeg de meeste stemmen.
66887473_10213584275216284_338672379041415168_n67410899_2664238860340937_4059898543274459136_n
Rocky heb ik particulier aangeschaft, de vorige eigenaar vertelde mij dat ze soms een ‘bitch’ kan zijn (dat waren zijn eigen woorden) en dat ze zeer weinig gehanteerd is. Voor mij nog meer reden om haar te willen haha. De rattenslangen zijn zo schattig en lief, dus een slang met een beetje pit is leuk. Ik hield haar vast en de vorige eigenaar ging even de kamer uit om papieren van de slang te zoeken, toen hij terug kwam deed ze een strike (nep bijt). Meteen zag ik potentie in de python, hield toen al van haar.
Alleen… sinds ik haar heb is ze alleen maar rustig, kalm en relaxt geweest tegenover mij, geen strike en geen temperament van een bitch. Misschien dat het aan mij als persoon ligt, de rust en kalmte die ik uitstraal.

Hoe ze eet is nog een beetje wisselend, zes dagen nadat ik haar in huis had, heb ik geprobeerd om haar een volwassen muis te geven (momenteel diepvries, i.v.m. opstarten van eigen kweek), het was ook etenstijd voor de andere slangen, dus waarom Rocky buitensluiten. Ze hapte meteen en heeft liggen smullen van haar maaltijd.  Paar dagen na haar maaltijd zat ze in haar vervel proces en toen het weer etenstijd was voor de andere slangen, heb ik Rocky ook een muis aangeboden, maar ze weigerde. Was op dat moment ook even vergeten dat grotere slangen minder vaak eten dan kleine slangen en ze zat in haar vervelproces, waardoor ze minder honger hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s