Mam, mag ik Youtuber worden?

collage (23)
‘Mam, mag ik Youtuber worden?’, vroeg mijn achtjarige dochter op een relaxte zondagochtend. Tuurlijk, wij gunnen onze kinderen de wereld en mogen ze sporten of vaardigheden hebben die alles behalve politiek correct zijn. Maar wat moet ik hiervan denken?

Nadat ik haar geïnteresseerd vroeg wat ze dan wil doen, had ze het idee helemaal klaarliggen en ze vertelde meteen hoe ze het voor haar ziet. Haar idee is om YouTube filmpjes te maken waarin ze de gameplay van Roblox spellen uitlegt, omdat zoveel van haar leeftijd dit ook doen en ze zou samen met haar broertjes en zusje de gameplay uitleggen.

Dit staat lijnrecht tegenover ons privacy principe, wij willen de kinderen bescherming en privacy bieden, zodat als ze straks zelf het internet opgaan, ze met een schone lei kunnen beginnen. Een beetje zoals de prinsesjes van het koningshuis ook beschermd worden wat betreft social media en dat is niet heel gek, want ook zonder de betreffende titel bestaat ons huishouden uit prinsjes en prinsesjes.

Mijn dochter heeft ons idee van privacy ook meegenomen in haar idee, ze zou de filmpjes maken waarbij zij zelf en de andere kindjes niet in beeld komen, nogmaals met het argument dat zoveel kinderen van haar leeftijd filmpjes maken van gameplay, zonder dat ze daadwerkelijk in beeld komen. Net als ze erbij vertelde dat haar filmpjes Engelstalig zouden worden, taalvaardig zou het geen probleem zijn voor dochterlief. De naam voor haar YouTube kanaal heeft ze ook al bedacht, ze is er erg serieus mee bezig en ik hou van haar doorzettingsvermogen.

Had eerder de meest bekende vraag verwacht over waar kinderen vandaan komen, niet dat ze nu al carrièrejaren wil opbouwen ;). Wat word de volgende stap, een Engelstalige blog bijhouden? Vloggen? Dat gaat mij veel edit-uren kosten met het blurren van de prinsjes en prinsesjes gezichten haha.

Het is wel nadenkwerk, haar vraag, heb er tijdens het schrijven van dit artikel nog helemaal geen antwoord op, ik neig wel eerder naar ‘je bent daar nog echt veel te jong voor’, maar wie weet wordt onze oudste dochter ooit YouTube Koningin :).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s